Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Прийом громадян: чим живуть села Грабове, Голядин, Смоляри-Світязькі та Адамчуки

Дата: 23.10.2021 12:52
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

22 жовтня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Грабове, Голядин, Смоляри-Світязькі, Адамчуки.

Разом з очільником громади з мешканцями спілкувалася на актуальні теми та давала відповіді на запитання Наталія Борсук, директорка Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради.

В Голядині очільник громади ознайомив жителів із ситуацією щодо захворюваності на COVID-19, поінформував про оптимізацію місцевої школи, закликав більш активно долучатися до процесу роздільного збору сміття, адже в селі для цього вже встановлені контейнери. Також спільно обговорили перспективу створення в одному приміщенні соціально-культурного простору, де мешканці зможуть збиратися на масові заходи та отримувати певні послуги.

Серед основних проблем Смолярів-Світязьких, які озвучили місцеві мешканці, – стан ділянки дороги до Голядина, стихійні сміттєзвалища, завищена плата за водопостачання, відсутність медичного працівника у ФАПі. Сергій Карпук побував у місцевій школі, де ознайомився з результатами успішно реалізованих проєктів місцевих ініціатив («Лінгафонний кабінет – запорука успіху у вивченні іноземних мов» та «Сучасним дітям – сучасний клас»).

Читайте такожВиїзний прийом: що турбує мешканців сіл Піща, Затишшя, Острів'я, Кам'янка

І в Смолярах-Світязьких, і в Адамчуках  селяни подякували селищному голові за регулярне автобусне сполучення з Шацьком. Мешканці Адамчуків задоволені новозбудованою дорогою, тротуарами, вуличним освітленням, яке має запрацювати до кінця року. Також у селі незабаром з’явиться інтернет – мережу проведуть за кошти інтернет-субвенції з державного бюджету. Під час спілкування спільно шукали шляхи вирішення деяких особистих та суспільних питань, зокрема довезення учнів до Смоляро-Світязької школи.

В селі Грабове відбулося активне обговорення на тему централізованого вивезення та роздільного збору сміття. Очільник громади побував у місцевій школі, куди нещодавно придбали нового котла опалення (проєкт також  здобув перемогу в конкурсі місцевих ініціатив та отримав відповідне фінансування). Під час особистого прийому місцеві жителі попросили з’ясувати правомірність внесення ними плати за інтернет (на їхню думку, завищеної), наголосили на необхідності зрізати старі дерева.

Шацький селищний голова взяв на особистий контроль вирішення як особистих, так і суспільних проблем, що були озвучені на виїзному прийомі.

Читайте також:

Відбувся діалог селищного голови з жителями сіл Прип’ять, Вілиця, Кропивники, Плоске

Мельники-Гаївка: відбувся особистий прийом громадян селищним головою



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь