Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

2021 рік

Спортивні події в Шацькій селищній територіальній громаді у 2021 році

7 лютого на озері Велике Чорне, що в Шацьку, відбувся турнір з хокею.  

На недільний турнір до Шацька приїхали команди хокеїстів з  Володимира-Волинського, Ковеля та Луцька. За головну нагороду змагалася і команда з Шацька. Кубок дістався хокеїстам із Ковеля. Почесне друге місце здобула команда із Луцька, а хокеїсти з Володимира-Волинського посіли третє місце.



18 лютого відбулися змагання з підльодного лову риби на озері Люцимер.

13 команд, 38 учасників боролися за першість у спортивно-любительському рибальстві. Крім місцевих жителів, до змагань долучилися і професійні спортсмени – команда з м. Ковеля, неодноразові чемпіони області та України, бронзові призери світу (у тренерському складі) із ловлі на мормишку. В результаті чесної боротьби з уловом 2,6 кг перше місце посіла команда Мельниківського лісництва Шацького НПП, друге – у команди з міста Ковель, третє – у команди «Нововолинець». Організатори – Шацький національний природний парк.



21 лютого на базі Шацького лісового фахового коледжу імені Валентина Сулька відбувся чемпіонат Шацької селищної ради з настільного тенісу. 

Всього участь взяло 16 спортсменів з різних населених пунктів Шацького краю. Організаторами спортивного заходу стали  Шацький лісовий фаховий коледж ім.В.В.Сулька, Шацька районна дитячо-молодіжна громадська організація СК «Торнадо» (керівник Роман Самолюк) за підтримки Шацької селищної ради.



27 лютого на озері Світязь відбулися змагання із зимової риболовлі «Кубок Світязя-2021», в яких взяли участь 17 команд.



4 березня у спортзалі ОЗ НВК «ЗОШ I-III ст.-гімназія» смт Шацьк відбулись змагання з баскетболу (дівчата) в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради.

У змаганнях взяли участь  чотири команди таких закладів освіти: ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей» – І місце, ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк – ІІ місце, ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Пульмо – ІІІ місце, НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники –  ІV місце.



9 березня у спортивному залі ОЗ НВК «ЗОШ I-III ст.-гімназія» смт Шацьк відбулись змагання з баскетболу (юнаки) в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради.



11 березня у спортзалі ОЗ НВК «ЗОШ I-III ст.- гімназія» смт Шацьк відбулись змагання з волейболу (дівчата) в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради. 

У змаганнях взяли участь  чотири команди таких закладів освіти: ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей» – І місце, НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» с. Мельники – ІІ місце, ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Пульмо – ІІІ мі ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк – ІV місце.

 



Однією з найпотужніших спортивних подій цього року став чемпіонат Шацької селищної ради з міні-футболу, який проходив з 14 вересня по 9 травня на штучному футбольному полі  ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» селища Шацьк.

На участь у змаганнях, які проходили за футзальними правилами, подали заявки 10 команд: з смт Шацьк, сіл Піща, Пульмо, Світязь, Мельники, Шацького лісового коледжу, Шацької дитячо-юнацької спортивної школи (Ю-16), «Шаковель»,  ДП «Шацьке УДЛГ»-ВПС «Світязь» та села Забужжя сусідньої Рівненської територіальної громади.

Стартували змагання 14 березня та майже два місяці на полі  в Шацьку тривала запекла боротьба команд за право назватися переможцем чи потрапити в список призерів. Відбулося 45 матчів.

Отже, чемпіонат Шацької селищної ради з міні-футболу завершився з такими результатами:

•          І місце – «Шацьк»;

•          ІІ – «Піща»;

•          ІІІ – «ДП «Шацьке УДЛГ»-ВПС «Світязь».

Кращим гравцем чемпіонату став Іван Богута («Піща»), бомбардиром – Ігор Борсук («Шацьк»), воротарем – Дмитро Мокрушенко («Шаковель»), перемогу в номінації «Юна надія» здобув Роман Борисюк («ДЮСШ»).



21 березня в Шацьку відбулися змагання з баскетболу серед чоловіків. В  заході взяли участь 4 команди: ДЮСШ-«Сільмаг», Шацького лісового коледжу (ШЛК), села Світязь, освітян громади.

Результати змагань:

І місце - дитячо-юнацька спортивна школа-«Сільмаг»;

ІІ місце - Шацький лісовий коледж;

ІІІ місце - команда Світязя.

За підсумками змагань визначили найкращого гравця, ним став Ігор Борсук (освітяни). Відмінну техніку гри показали Андрій Геренчук (Світязь), Олег Дударчук (ДЮСШ-«Сільмаг»), Олександр Оксенчук (ШЛК)



22 березня у спортзалі ОЗ НВК «ЗОШ I – III ст.- гімназія» смт Шацьк відбулись змагання з волейболу (юнаки) в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради.

У змаганнях взяли участь  чотири команди таких закладів освіти:

 ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей» – І місце,

НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники – ІІ місце,

 ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» смт Шацьк – ІІІ місце,

ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Пульмо – ІV місце.



23 березня у спортзалі ОЗ НВК «ЗОШ I – III ст.- гімназія» смт Шацьк відбулись змагання з настільного тенісу в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради.

У змаганнях взяли участь команди та здобули такі місця:

І-ІІІ ступенів:

ЗОШ І-ІІІ ст. с.Прип’ять – І місце,

ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Пульмо – ІІ місце,

ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» смт Шацьк – ІІІ місце,

Крім цього, участь взяли ОЗЗСО І-ІІІст. «Світязький ліцей», НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники, ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Ростань, ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Піща.

І-ІІ ступенів:

філія І-ІІ ст. с. Грабове ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей» – І місце,

ЗЗСО І-ІІ ст. с.Острів’я – ІІ місце,

філія І-ІІ ст. с. Підманове ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей» – ІІІ місце.



15 квітня відбулися спортивні змагання з баскетболу між чоловічим та жіночим колективами. У результаті цікавої та напруженої боротьби кубок за І місце виборола  жіноча команда, ІІ місце – чоловіча команда. Усі учасники змагань нагороджені дипломами та медалями.



9 травня у Шацьку відбулися змагання з воркауту.

До участі запрошували учасників від 10 до 75 років. У змаганнях взяли участь спортсмени з Шацька, Світязя, Самійличі, Столинські Смоляри та Забужжя Рівненської ТГ. У силовому воркауті учасники були поділені на три вікові групи: 10-13 років, 14-17 років та 18 і вище. А фристайл (вільні вправи) об’єднав всіх учасників.



12 травня на селищному стадіоні вперше відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Шацької селищної ради, в рамках якого пройшли спортивні змагання «Козацький гарт» і гра «Сокіл (Джура)»

У змаганнях «Козацький гарт» взяли участь  10 команд  закладів освіти, які боролись за перемогу у таких видах спорту: конкурс «Знавець історії України, її спортивних досягнень та олімпійського руху (за часів незалежної України)»; «Човниковий» біг (4х9м) (хлопці, дівчата), стрибки через скакалку протягом 30 секунд (дівчата),стрибок у довжину з місця (хлопці, дівчата),естафета, перетягування канату (хлопці).

7-18 травня відбувся півфінал обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»  («Джура») в селі Поліське Старовижівської селищної ради. Рій «Козацька слава» ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Пульмо достойно представив Шацьку територіальну громаду, зайнявши ІІІ місце серед семи команд.

24-25 травня на Турійщині відбувся ХV обласний фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині «Козацький гарт». Команда ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей отримала грамоту за зайняте перше місце серед командних змагань в естафеті, показавши найкращий результат. За підсумками усіх видів змагань «Незламна Січ» зайняла 12 місце серед 22 команд.

 



20-24 травня спортсмени з Шацька достойно виступили і посіли призові місця на чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед юніорів 2003-2004 років народження та молоді до 23 років в місті Дніпро.

Дмитро Озимок завоював у каное-четвірці срібну медаль, посівши друге місце, на дистанції 1000 м і став третім на дистанції 500 м. Богдан Лопухович посів 5 і 6 місця відповідно в каное-четвірці і двійці (500 м). В Олега Дударчука – третє місце (200 м, каное-четвірка).

В складі збірної України Валерія Терета, завоювавши чотири перших місця та одне третє на дистанціях 500 і 200 м (каное-двійка, одиночка і мікс).



26 травня на стадіоні селища Шацьк стартувала дитячо-юнацька футбольна ліга Волині серед юнаків 2005-2006 років народження та молодших. В групі, де ведуть боротьбу за першість шацькі футболісти (команда Шацької ДЮСШ, тренер Сергій Стаднік) – п’ять команд: з Шацька, міст Камінь-Каширський, Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ.



30 травня на міні футбольному майданчику Шацької школи відбулися вже традиційні (дев’яті) змагання з футболу серед школярів «Сільмаг кубок» на призи підприємця Василя Печука.

У змаганнях взяли участь  8 команд  закладів освіти. Команда-переможець отримала перехідний кубок. Переможця та призерів нагородили грамотами і грошовими призами.



30 травня відбулися змагання з дзюдо на Кубок спортивного клубу «Континіум» серед юнаків та дівчат 2005-2014 років народження.

На татамі зібралися 150 юних дзюдоїстів, які приїхали з Шацького, Ковельського, Ратнівського, Камінь-Каширського, Павлівського, Цуманського, Ківерцівського, Самарівського клубів та міста Луцьк. Шацький осередок представляв місцевий спортивний клубу «Континіум».Готували до змагань юних спортсменів Ігор Самолюк, тренер клубу «Континіум» та Петро Пех,тренер, директор Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».



6 червня відбувся шаховий турнір Шацької громади.

Організатором змагання та суддею був Петро Пех,  директор Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» селища Шацьк. Участь взяли 16 учасників. Змагалися чоловіки та жінки за круговою системою.



12-13 червня відбувся Десятий Всеукраїнський турнір «Кубок Шацьких озер» з дзюдо на базі санаторію «Лісова пісня». Позмагатися за звання найсильніших приїхали понад 300 юних спортсменів з різних регіонів України, зокрема, Волинської, Рівненської, Львівської, Житомирської, Київської, Черкаської та Закарпатської областей. Спортивний захід щорічно організовується громадською дитячо-молодіжною організацією СК «Торнадо» і відбувається під патронатом президента Федерації дзюдо Волині Степана Івахіва.



14-19 червня  на базі Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька пройшов спортивно-тренувальний збір спортсменів-дзюдоїстів із спортивних клубів Волинської області та міст України (Київ, Луцьк, Ковель, Любомль та Шацький СК «Торнадо»). Проводили тренування разом із заслуженим майстром спорту України, срібним призером XXVIII Олімпійських ігор в Афінах (2004 р.), бронзовим призером ХХІХ Олімпійських ігор в Пекіні (2008 р.) Романом Гонтюком.



В червні територією Шацької громади проходив VII Всеукраїнський велопробіг містами та селами Волині для незрячих. Стартував велопробіг 15 червня, біля замку Любарта стартував велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» та тривав до 19 червня.

Незрячі та зрячі велосипедисти проїхали маршрутом Луцьк – Колодяжне – Ковель – Шацьк – Світязь – Залісся – Острів'я – Піща – Ковель заради прав людини та має на меті змінити суспільну думку та зламати стереотипи щодо обмежень та можливостей незрячих людей та сприяти їхній інтеграції в українське суспільство.



21 червня у селі Світязь, на базі «Гарт», стартував чемпіонат України з шашок.

Змагання тривали до 30 червня, участь у них взяли спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, які приїхали до Шацької громади з 15 областей України.



5-13 липня у селі Світязь, на базі відпочинку «Гарт», відбувся чемпіонат України з шашок – 100 (класична та блискавична гра) серед спортсменів з порушеннями слуху.

Участь у турнірі взяли 55 учасників, з яких 14 юніорів та 38 дорослих, що приїхали з 15 областей України.



11 липня до Дня села Світязь влаштували спортивні змагання, які мали декілька напрямів та локацій.

Відкритий турнір з дзюдо «Кубок Світязя», організований Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Шацької громади,  зібрав на березі озера немалу кількість учасників віком від 8 до 12 років і шанувальників цього виду спорту.



У змаганнях з пляжного волейболу в селі Світязь змагалися гості з громад Волинської області. В поєдинках під  золото здобула команда «Ковель» (с. Колодяжне), срібло – «Видра» (с. Видраниця  Забродівської ТГ), бронзу – «Рудка» (с Рудка-Червинська Прилісненської ТГ).



В селі Світязь серед атлетів Волинської області відбулися Козацькі бої. За результатами п’яти вправ: «Суданські ноші», «Козацька засіка», «Каменярі», «Кантування автошини» та «Перетягування линви» перемогу здобули богатирі Зимнівської територіальної громади, друге місце – у збірної команди «Гарт», третє – у камінь-каширців.



11 липня в с. Світязь відбувся другий традиційний міжнародний професійний турнір з ММА «Кубок Світязя», в якому взяли участь титуловані спортсмени з України, Білорусі, Таджикистану та Азербайджану. Шацьку громаду на спортивному заході представляли студент Шацького лісового коледжу Ілля Кантерук та житель Світязя Серафим Шопук – обидва є спортсменами СК «Торнадо».



16-18 липня відбувся традиційний турнір з пляжного волейболу «Кубок Світязя» памяті Адальберта Корпоная. Участь у змаганні взяли 10 команд з Волинської області (Шацьк, Нововолинськ, Ковель, Маневичі, Луцьк).

Призи дісталися командам «Луцьксантехмонтаж» (ІІІ місце, м. Луцьк) та «Шанс-Авто» (ІІ місце, м. Ковель). Володарем головного трофею турніру стала команда «Амігос» (м. Нововолинськ).

Приз глядацьких симпатій дістався команді «Волиньторф» Прилісненської громади (Маневиччина). Кубок «За волю до перемоги» отримали шачани, а найращим бомбардиром змагань став Олександр Ліщук з «Шанс-Авто», який забив 9 м'ячів. Титул «Найкращого воротаря» здобув Михайло Ягодинець з ФК «Шацьк», «Найкращого гравця» – Роман Степанов з «Луцьксантехмонтаж».



21-24 липня на території Шацької громади відбулися всеукраїнські змагання з поліатлону за Кубок України. Участь у них взяло 27 спортсменів від 7 до 78 років з шести областей України.

Проводили змагання на трасі, що веде до Світязя в об’їзд Шацька. На спортивному заході був представлений один вид цього комплексного багатоборства – змагання на лижоролерах. За першість боролися у двох вікових групах - дорослі та ветерани. У кожній команді було по 5 учасників. На лижах з колесами учасники долали різні дистанції у 4, 8 та 12 кілометрів.



10 серпня на базі Шацької школи відбувся чемпіонат області з дзюдо, в якому взяли участь представники Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька, вихованці Шацького СК «Торнадо». Спортивний захід організований Шацькою дитячо-молодіжною громадською організацією СК «Торнадо» за підтримки Федерації дзюдо Волині та Шацької територіальної громади. Всього в чемпіонаті взяли участь близько 100 спортсменів з різних спортивних клубів.



23-28 серпня в селі Пульмо відбулися змагання «Кубок Світязя» з боча серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату. Територію для змагань та проживання надали в Центрі релігійної місії «Карітас-Спес» Луцької дієцезії Римсько-Католицької церкви. Організовували змагання Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» спільно з громадською організацією «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії».

За перемогу у турнірі боролися учасники з різних куточків України. Загалом приїхало близько 60 осіб. Команду-переможця визначили за найбільшою кількістю здобутих призових місць. Отже, третє місце здобула команда міста Києва, друге завоювала команда «Волинь», а «Кубок Світязя» з гри в боча виборола команда міста Ковель.



22-24 серпня в Шацьку, на базі дитячо-юнацької спортивної школи, відбувся традиційний 35 Всеукраїнський меморіал з веслування на байдарках та каное пам’яті чемпіонки України Галини Зуб серед юнаків та дівчат 2006-2009 років народження.

На щорічні змагання, які проходили на озері Велике Чорне, прибуло 217 учасників, які утворили 12 команд, із Києва, Івано-Франківська, Долини, Бурштина, Кам'янки-Бузької, Бережан (Тернопільська область), Полтави, Луцька, Ковеля, Львова, Добротвора, Шацька.



29 серпня у Шацьку організували спортивне свято, присвячене 30 річниці Незалежності України.

Учасники змагалися за першість у таких видах спорту, як армреслінг, підняття гирі, стрибки зі скакалкою, качання пресу, дартс.



10 вересня 2021 року на селищному стадіоні відбулась Спартакіада серед допризовної молоді громади. Проведені змагання з таких видів: біг 100 м; метання гранати Ф-1 на дальність; стрільба з  пневматичної гвинтівки; підтягування на перекладині. У спартакіаді взяли участь  7 команд з закладів освіти Шацької громади.



22 вересня в селищі Шацьк відбулись змагання з легкоатлетичного кросу в рамках ХVIII Спортивних ігор школярів Шацької селищної ради. У змаганнях взяли участь 11 команд закладів освіти громади. Перемогу здобули учні ОЗЗСО І-ІІІ ступенів "Світязький ліцей".



8 вересня на стадіоні селищі Шацьк  були проведені відкриті уроки футболу для учнів 5-6 класів закладів освіти громади (96 осіб).

Уроки на футбольному полі, розділеному на 12 тематичних майданчиків, проводили 10 вчителів фізкультури шкіл,  директор Шацької ДЮСШ та представники поліції. Учнів супроводжували волонтери. Дітям особливо сподобався майданчик поліцейського, де вони мали можливість оглянути службовий автомобіль.



26 вересня на базі Шацького ліцею вперше відбувся фестиваль «Спорт для всіх – радість життя» серед педагогічних працівників закладів освіти громади, в рамках якого пройшли спортивні змагання з армреслінгу, дартсу, волейболу і шашок. У  фестивалі взяли участь 7 команд  закладів загальної середньої освіти і 1 збірна команда закладів дошкільної освіти.



6 листопада у спортивному залі ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія" відбувся Кубок Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька» з волейболу.

Організатори спортивного заходу:  тренери-викладачі з фізичної культури коледжу Юлія Корнелюк, Сергій Приступа та СК «Торнадо» (керівник Роман Самолюк).

Змагання проходили без глядачів, за участі чотирьох команд: «ШЛК»; «Світязь», «ВПС «Світязь», «Пульмо». 

 



19 грудня в Шацькому лісовому фаховому коледжі відбувся закритий турнір з дзюдо Шацького СК «Торнадо», присвячений Дню святого Миколая. Участь в спортивному заході взяло близько 50 вихованців місцевого спортивного клубу «Торнадо».

Спортсменів до турніру з дзюдо готували тренер-викладач лісівничого вишу Юлія Корнелюк, тренери СК «Торнадо» Роман Самолюк та Олексій Писачук.



25 грудня відбулася відкрита першість Шацької ДЮСШ із загальної фізичної підготовки серед юнаків та дівчат 2007-2010 років народження та молодших. Участь взяли 45 учасників та 3 команди – дві з Ковеля («Олімп» та імені Євгена Кондатовича) і команда  Шацька.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь