Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацька і Добротвірська громади налагоджують міжмуніципальну співпрацю

Дата: 18.08.2023 14:00
Кількість переглядів: 902

Фото без опису

 

З метою налагодження міжмуніципального партнерства у Шацькій громаді з дводенним візитом побували делегації Добротвірської громади Львівської області та Влодавського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща. Діалог між представниками муніципалітетів відбувся з ініціативи проєкту USAID «ГОВЕРЛА», партнером якого Шацька громада є з 2021 року.

До Шацька прибули Ірина Бойко, керівниця Волинського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Ірина Галайко, експертка з муніципальних послуг, Анджей Романчук, староста Влодавського повіту, Вєслав Холачук, заступник бурмістра міста Влодава, разом зі своїми командами. Львівщину представляли Тарас Келеберда, Добротвірський селищний голова, начальники відділів, державний реєстратор та керівник комунального підприємства. Серед представників Волині, окрім керівництва та працівників селищної ради, були В’ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради, та Ольга Черен, голова Ковельської РДА.

Сергій Карпук, Шацький селищний голова, вітаючи присутніх, розповів про громаду, її сьогодення, перспективи розвитку, заходи безпеки в умовах воєнного стану, міжнародну співпрацю, продемонструвавши основні аспекти в презентації на великому екрані.

Впродовж двох днів члени делегацій побували в центрі безпеки громади, ознайомилися з соціальною інфраструктурою КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», дошкільного навчального закладу «Росинка» селища Шацьк, лікувальною базою санаторію «Лісова пісня». Також здійснили візити до Центру надання адміністративних послуг, Шацької дитячо-юнацької спортивної школи та каналізаційно-очисних споруд у селі Світязь. В Острів’ї насолодилися атмосферою автентичного побуту народної світлиці, долучилися до майстер-класу з ткання на старовинному верстаті. Там же скуштували смачних світязьких пончиків і поспівали пісень разом із фольклорним колективом «Острів'яночка».

Протягом двох днів представники делегацій обмінялися успішним досвідом у сферах надання адміністративних, соціальних та комунальних послуг. Попри відстані між громадами, знайшли точки дотику та можливості для спільної роботи. Зокрема, в Шацькій і Добротвірській громадах функціонують спортивні школи, в яких основним напрямком є веслування, – це ще один напрямок, де в перспективі можлива ефективна взаємодія.

 «Завдяки менторській підтримці експертів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області вже затверджено 8 договорів про співпрацю між муніципалітетами. Співробітництво між Шацькою і Добротвірською громадами є унікальним, оскільки їхні території навіть не є сусідніми, а відстань між ними – 185 км. Але під час нашого діалогу ми переконалися в тому, що навіть за таких обставин є напрямки, які варто розвивати разом» – наголосила Ірина Бойко, керівниця Волинського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА».  

Зустріч представників громад стала першим кроком до майбутньої плідної співпраці. За підтримки  Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» громади отримають можливість посилити свою спроможність, підвищити рівень економічного та соціального благополуччя, зреалізувати спільні проєкти.

Читайте також: В Шацьку підбили підсумки співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь