Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Шацьку підбили підсумки співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

Дата: 08.03.2023 09:00
Кількість переглядів: 829

 

7 березня в Шацьку селищну раду завітали фахівці Волинського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на чолі з керівницею Іриною Бойко.

З Богданом Тимошуком, секретарем селищної ради, заступниками селищного голови та працівниками виконавчого органу представники команди регіонального офісу обговорили результати спільної роботи щодо реалізації проєкту на теренах Шацької громади та намітили плани на майбутнє.

Нагадаємо, Шацька громада є однією з 10 на Волині, які на 5 років підписали Угоду про наміри щодо проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування («ГОВЕРЛА»). Вже другий рік, з 2021-го, фахівці підтримують громаду в питанні втілення реформи децентралізації, а саме надають консультативну та методологічну допомогу, проводять навчання, обмін досвідом, знайомлять з передовими практиками, мотивують до впровадження е-рішень.

Саме за підтримки команди проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася стратегічна сесія в межах роботи над створенням Комплексного плану просторового розвитку громади, який дасть можливість перетворити бачення щодо її майбутнього в інструмент управління та реалізувати масштабні інфраструктурні проєкти.

Крім того, Шацька селищна рада:

  • бере участь у грантовому проєкті «Цивільний захист з добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», в межах якого для місцевих пожежників провели навчання та надали їм мотопомпу, ліхтарі, костюми, бензопили, набір рятувальних інструментів, бензоріз, розтискач, телескопічний домкрат, різак;
  • взяла участь у пілотній ініціативі – програмі стажування молоді у Шацькій селищній раді;
  • реалізовує проєкт «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я» (фахівчиня пройшла спеціалізоване навчання і приступила до виконання своїх обов’язків);
  • отримує менторну підтримку в розробці нормативно-правових документів;
  • розпочала процес розробки стратегії розвитку громади.

Також завдяки міжнародним партнерам Шацька громада отримала сучасні електричні кухонні плити, які будуть використовуватися зокрема і для закриття побутових потреб внутрішньо переміщених осіб; три електрогенератори потужністю 75 кВт кожний для загальноосвітніх навчальних закладів сіл Світязь, Пульмо, Мельники; намет, в якому облаштували «Пункт незламності»; меблі та устаткування для харчоблоку Пульмівського ліцею.

Загалом надійшло обладнання і матеріальної допомоги на понад 5 млн. грн.

Підбиваючи підсумки співпраці з громадами Волині, зокрема і з Шацькою, перед присутніми виступили Ірина Бойко, керівниця Волинського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Юлія Дерев’янчук, адміністративна менеджерка, Ігор Стефанів, фахівець із муніципальних послуг, фінансистка Оксана Самойліч та Анатолій Левчук, спеціаліст із залучення громадськості до прийняття рішень. 

Під час зустрічі секретар ради Богдан Тимошук подякував партнерам за надану громаді цінну підтримку і допомогу у межах проєкту та висловив сподівання, що подальша співпраця буде такою ж плідною.

В Шацькій громаді сформували пропозиції щодо напрямків подальшої співпраці в межах проекту USAID «ГОВЕРЛА», зокрема в сферах місцевого економічного розвитку, цивільного захисту, екології, розвитку людського потенціалу, енергобезпеки, міжмуніципального партнерства, молодіжної політики.

Наостанок представники команди Волинського регіонального офісу відвідали Центр безпеки Шацької селищної ради та переглянули фотозвіт використання отриманого обладнання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь