Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Питання бюджету, освіти та землі – на сесії селищної ради

Дата: 20.08.2021 12:49
Кількість переглядів: 1661

Фото без опису

18 серпня під головуванням очільника Шацької громади Сергія Карпука відбулося засідання чергової 13 сесії селищної ради.

Із звітом про виконання бюджету громади за І півріччя  2021 року та прогнозом бюджету громади на 2022-2024 роки виступила Любов Кубай, начальник відділу фінансів Шацької селищної ради. Депутати прийняли позитивні рішення з цих питань, а також проголосували за звільнення від сплати коштів за проходження медоглядів військовозобов’язаних, резервістів оперативного резерву другої черги ЗСУ, які будуть залучатися до навчальних зборів у 2021 році.

Обранці громади призначили Наталію Яльницьку директором Шацької публічної бібліотеки, Валентину Ханзерук – директором Шацького будинку культури та побажали новообраним керівникам успіхів і натхнення в роботі.

Фото без опису

Наступним голосуванням встановили розмір плати за навчання в Шацькій дитячій музичній школі: фортепіано, гітара, сольний спів – 200 грн.; народні інструменти (акордеон, баян, бандура), ударні та духові інструменти – 150грн.; струнно-смичкові інструменти – 170 грн.; образотворче мистецтво – 200 грн.; підготовча група – 200 грн.

Депутати передали на баланс КП «Будинкоуправління» на праві господарського відання  майно комунальної власності Шацької селищної ради – вуличне освітлення в с. Світязь по вул. Линівська протяжністю 1,2 км (балансова вартість – 87 700,00 грн.). Крім того, внесли зміни  до рішення Шацької селищної ради «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Шацької селищної ради на 2021-2023 роки» доповнивши Додаток 3 пунктом «Виготовлення ПКД на реконструкцію вуличного освітлення від ТП-519 в с. Пульмо Волинської області».

Розгляд питань зі сфери освіти розпочали з перейменування ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк. За словами Анатолія Пеха, начальника відділу освіти, молоді та спорту, за новим законодавством, гімназія – це загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів, а Шацька школа з паралельними старшими класами і декількома напрямками профільного навчання підпадає під статус ліцею. Депутати перейменували опорний заклад навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» смт Шацьк на  опорний заклад  загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  «Шацький ліцей» Шацької селищної ради Ковельського району Волинської області (скорочена назва – ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Шацький ліцей»).

Фото без опису

Наступним своїм рішенням обранці створили юридичну особу – комунальний заклад дошкільної освіти с. Самійличі.  Нагадаємо, в населеному пункті завершується реконструкція приміщення під дитячий садок. Заклад, де буде функціонувати одна повноцінна група (батьки написали 22 заяви на влаштування дітей), планують відкрити у вересні.

Депутати проголосували за ліквідацію фінансової автономії таких закладів освіти Шацької селищної ради: ОЗНВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» смт Шацьк; ЗОШ І-ІІІ ст. с. Прип'ять  та ЗДО №1 «Росинка» смт Шацьк, визначивши розпорядником бюджетних коштів відділ освіти, молоді та спорту Шацької селищної ради.

Щодо внесення змін до рішення селищної ради «Про створення відділу освіти, молоді та спорту Шацької селищної ради», то Анатолій Пех поінформував, що в ньому варто замінити словосполучення «17 штатних одиниць» на «21 штатну одиницю» у зв’язку з введенням в штат 4 бухгалтерів. З цього питання обранці прийняли позитивне рішення.

Депутати проголосували за пониження ступеня ЗОШ І-ІІ ст. с. Пехи.  Питання оптимізації набуло актуальності у зв’язку з тим, що сьогодні навчання одного учня в цьому закладі (всього в школі 26 дітей) обходиться в рази дорожче, як у великій школі, скажімо, Шацькій чи Світязькій. Якщо громада не оптимізує такі от неперспективні школи, а продовжить їх утримувати, то в результаті не матиме ніякого фонду розвитку. На сесії вислухали думку батьків, учителів, керівництва ради, обговорили питання переведення дітей у більшу школу (більшість батьків висловили бажання, щоб їхні діти здобували освіту в Згоранському закладі).

Під час голосування за призупинення діяльності філії І ст. с. Голядин депутати не продемонстрували таку ж одностайність, відповідно рішення не було прийняте.

Левова частка часу, відведеного на засідання сесії, припала на розгляд питань зі сфери земельних відносин.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь