Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Оптимізація в дії: відбудеться пониження ступеня школи села Пехи

Дата: 16.07.2021 09:52
Кількість переглядів: 989

Фото без опису

15 липня в селі Пехи відбулася зустріч керівництва Шацької селищної територіальної громади, представників сфери освіти з вчителями ЗОШ І-ІІ ст. с. Пехи - філії ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів -гімназія" смт Шацьк та батьками учнів. Причиною зібрання стало питання пониження ступеня школи і важливість його обговорення з активом села.

 

На збори прибули Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Ольга Сахарук, заступник селищного голови, Анатолій Пех, начальник  відділу освіти, молоді та спорту, Валерій Михальчук, директор ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк, та Олександр Кусько, староста села.

 

"Державна освітня субвенція нині розраховується за формулою, яка розподіляє кошти відповідно до наповненості класів. Тобто чим нижча наповнюваність класів у школі, тим менше коштів отримує місцевий бюджет на її утримання. В цьому році на зарплату вчителям шкіл громади передбачено 66 млн. грн. Для порівняння: бюджет громади становить 50 млн. грн.

Що стосується школи села Пехи, то тут навчається 28 учнів, з них 5-9 класів – 13. Сьогодні навчання одного учня в цьому закладі обходиться вдвічі дорожче, як, скажімо, в Світязькому ліцеї. Якщо не оптимізувати школу, то ми матимемо значні перевитрати, при цьому якість освітнього процесу не поліпшиться", – з такими словами Сергій Карпук звернувся до жителів села Пехи.

 

Оптимізація навчального закладу передбачає, що в ньому залишаться тільки початкові класи, учні середньої школи будуть переведені до більшої. В селищній раді подбають і про те, аби вчителі не залишилися без роботи.

 

Зі слів Валерія Михальчука,  якщо батьки оберуть Шацьку школу-гімназію, то на їхніх дітей чекають висококваліфіковані вчителі, кабінети  із новітнім комп’ютерним забезпеченням, спортивний зал, харчоблок, внутрішні вбиральні, насичена позашкільна діяльність, цікаве дозвілля і, найголовніше, шанс якісно підготуватися до ЗНО.

 

Під час зборів батьки і керівництво селищної ради обговорили всі важливі питання, найбільше уваги приділивши перевезенню дітей, їхній безпеці, годинам навчання. Наступну зустріч учасники діалогу запланували провести в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь