Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Декларування доходів – запорука стабільного економічного розвитку Шацької громади

Дата: 24.03.2021 08:22
Кількість переглядів: 637

 

Фото без опису

 

Шановні платники податків!

 

Нагадуємо, що з початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Щороку подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

 

За вибором платника податків декларація подається за місцем його податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку за адресою: cмт Шацьк, вул. Шковороди, 7, зал № 2 «Обслуговування платників».

 

Граничні строки подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік для громадян, які відповідно до норм розділу IV ПКУ зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, –  до 1 травня року, що настає за звітним. Останній день – 30 квітня 2021 р. Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність – 2 серпня 2021 року.

 

Одним із пріоритетних видів надходжень до місцевого бюджету нашої громади є туристичний збір. Справляння туристичного збору може здійснюватися податковими агентами, які справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

 

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію  селищної ради та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

 

Згідно з рішенням селищної ради «Про встановлення туристичного збору та ставок туристичного збору на території Шацької селищної ради на 2020 рік» ставка туристичного збору за одну добу тимчасового розміщення однієї особи в місцях проживання (ночівлі) встановлена в розмірі 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2020 року (тобто лише 4,72 грн.).

 

Шацька селищна рада звертається до громадян - фізичних осіб, не зареєстрованих як суб’єкти підприємницької діяльності, які в 2020 році надавали послуги з проживання, з проханням до 1 травня 2021 року подати до податкової інспекції декларацію про отримані доходи та сплатити податок з доходів фізичних осіб і військовий збір.

 

Також просимо проявити громадянську свідомість і при веденні господарської діяльності по наданню послуг з проживання реєструватися юридичними особами або фізичними особами-підприємцями для подальшого декларування та сплати податків.

 

Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасної сплати податкових зобов’язань платниками податків залежить економічний розвиток Шацької громади, її фінансова безпека, благоустрій населених пунктів громади, розвиток інфраструктури, рівень соціального захисту населення.

 

Читайте також: Увага! Завершується черговий етап подання електронних декларацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь