Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Увага! Завершується черговий етап подання електронних декларацій

Дата: 18.03.2021 08:46
Кількість переглядів: 563

Подати електронну декларацію повинні депутати, старости, керівники комунальних установ, закладів, підприємств Шацької селищної ради, посадові особи місцевого самоврядування, у тому числі, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування у 2020 році.

З 1 січня розпочався черговий етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

До 1 квітня, відповідно статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», необхідно подати електронну декларацію за 2020 рік на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

У розділі "Декларування" на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції є текстові роз'яснення щодо заповнення кожного розділу декларації.

За допомогою кваліфікованого електронного підпису можна отримати:

- на сайті Державної фіскальної служби України – довідку про доходи;

- на сайті Пенсійного фонду України – інформацію про доходи пенсіонера;

- на сайті Міністерства юстиції України – інформацію про належне нерухоме майно.

На сайті Zakupki.Prom.ua описано, як можна отримати кваліфікований електронний підпис, наприклад, у системі Приват-24. Крім того, ключі можна отримати і у інших кваліфікованих надавачів, таких як ДП "ДІЯ" та ін.

Будьте уважними та відповідально поставтесь до змісту інформації, яку зазначаєте у декларації.

Неподання або несвоєчасне подання декларації тягне за собою відповідальність, відповідно до чинного законодавства України.

Відповідно до статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання декларації без поважних причин передбачено адміністративну відповідальність.

Відповідальність за цією статтею за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Кримінальна відповідальність передбачена за подання завідомо недостовірні відомості у декларації у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб або умисне неподання декларації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

На офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції можна переглянути роз’яснення щодо подання декларацій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь