Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В сквері селища Шацьк висадили сакури, клени, ялини та метасеквої

Дата: 17.04.2024 09:33
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

В межах чеського офсетного проєкту Шацька громада долучилася до глобального процесу, який сприяє зменшенню вуглецевого сліду та захисту клімату.

Результатом проєкту, у якому взяла участь селищна рада, стало озеленення скверу біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Шацьку. Кошти на його реалізацію, а саме на закупівлю дерев, зібрали свідомі громадяни Чеської Республіки, яким небайдужий стан довкілля. Всього їм вдалося зібрати 72 тисячі гривень, на які закуплено 43 дерева: 24 сакури, 13 кленів, 4 ялини, 2 метасеквої.

На сьогодні всі дерева висаджені в селищному сквері. До роботи долучилися учні Шацького ліцею, працівники Шацької селищної ради, КУ «Муніципальний центр», а також представники чеської компанії RSJ Investments та її українського проєкту «Poplarius», які планують реалізувати в громаді проєкти з біоенергетики.

Озеленення зменшує кількість парникових газів в атмосфері шляхом їх поглинання. Сподіваємося, що 43 молоді деревця цьому активно сприятимуть. А ще вони зроблять локацію в центрі Шацька однією з найкрасивіших завдяки сакурам, які вже зараз радують шачан ніжно-рожевим цвітом.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь