Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Скільки коштів Шацька громада спрямувала на допомогу військовослужбовцям та Українській армії

Дата: 13.02.2024 14:01
Кількість переглядів: 301

Фото без опису18 січня 2024 року, під час 51-ї позачергової сесії Шацької селищної ради, був прийнятий бюджет громади. Згідно з рішенням обсяг власних доходів загального фонду бюджету територіальної громади становить 80 856 600 грн. З них вже на початку року передбачено 4 050 000 грн, або 5% на допомогу Українській армії та військовослужбовцям, зокрема військовій частині 9971, на заходи з територіальної оборони для закупівлі обладнання та матеріалів по запитах військових частин тощо.

У 2023 році видатки на оборону склали 25 827 500 грн, або 24 % від власних надходжень загального фонду бюджету (107 452 800 грн). Крім того, додатково з бюджету громади було вилучено ще 8 300 000 грн в державний бюджет на оборонні цілі. З коштів, які були передбачені на допомогу військовим та оборону у 2023 році, основну частину, а саме 16,2 млн грн, було передано трансфертами безпосередньо на рахунки військовим частинам та силовикам.

Також для потреб військовослужбовців закуплено обладнання, матеріали та оплачено послуги на загальну суму 1 571 200 грн. Зокрема кошти були використані на закупівлю матеріалів та здійснення заходів щодо облаштування ділянки державного кордону, проведення інженерно-технічних робіт із укріплення фортифікаційних споруд, огорож; закупівлю квадрокоптерів, зарядних станцій, павербанку, бінокля, паливно-мастильних матеріалів; відшкодування вартості електроенергії; забезпечення інструментами, електрообладнанням, будівельними матеріалами тощо.

Протягом минулого року працівники установ та організацій громади здали одноденний заробіток в сумі 337 560 грн. Ці кошти були використані на потреби захисників: допомогу в придбанні автомобілів, ремонт транспортних засобів, закупівлю пульта до дрона, тепловізора, плитоносок, зварювального апарату тощо.

У 2022 році на заходи з оборони було спрямовано з бюджету Шацької селищної територіальної громади понад 19,5 млн. грн.

З початку війни Шацька громада не припиняє зміцнювати обороноздатність прикордонної території, укріплювати державний кордон, підтримувати військові об’єкти, надавати адресну допомогу захисникам України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь