Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В населених пунктах Шацької громади перейменували вулиці і провулки

Дата: 31.01.2024 16:09
Кількість переглядів: 821

Фото без описуШановні мешканці Шацької громади!

Понад пів року в нашій громаді триває процес перейменування вулиць і провулків населених пунктів. На вимогу законодавства остаточні рішення про надання нових назв вулицям, які містять у собі російські і білоруські маркери культури та історії, нам потрібно було прийняти до 27 січня 2024 року. 24 січня відбулося засідання чергової сесії селищної ради, на порядок денний якого були винесені питання про перейменування вулиць.

Впродовж минулого року над питанням перейменування працювали дві комісії. Попри те, що алгоритм спільних дій простий: комісії слід було подати пропозиції щодо вулиць, які необхідно перейменувати, напрацювати  варіанти нових назв, опитати громадськість і врахувати її думки; депутатам – прийняти рішення, сама процедура зайняла значно більше часу, як очікувалося. Крім того, вона набула яскраво вираженого політичного забарвлення, роз’єднала депутатський корпус і викликала невдоволення мешканців, думку яких не хотіли почути.

На жаль, друга комісія з питань перейменування вулиць під головуванням Андрія Лисого не змогла переконати людей у важливості надати вулицям і провулкам патріотичні назви. Тоді як, для прикладу, Олександр Кусько, староста Самійличівського округу, після діалогу з мешканцями дійшов з ними до спільної думки, і люди погодилися надати вулицям назви, напрацьовані комісією.

На сесії 24 січня ми все-таки прийняли рішення про перейменування вулиць і провулків населених пунктів громади. Майже всі вулиці отримали патріотичні назви, багатьом присвоєно імена видатних українських діячів та борців за волю і незалежність нашої держави. У Кропивниках з’явилася вулиця Тараса Шевченка, у Пехах – Івана Франка, Тараса Шевченка, Ярослава Мудрого, в Пулемці – Романа Шухевича, в Піщі – Лесі Українки, у Самійличах – Героїв Крут, у Мельниках – Степана Бандери, в Пульмі – Володимира Івасюка, в Світязі – Василя Стуса, в Шацьку – Степана Бандери, Героїв України, Єдності, Миколи Леонтовича, Євгена Коновальця, Героїв Крут.

Щодо вулиць, які не перейменували на сесії (таких є 7) через відсутність необхідної кількості голосів  депутатів, то вони отримають нові назви впродовж наступних трьох місяців. Мною буде видане відповідне розпорядження про перейменування. В назвах буде обов’язково врахована думка мешканців цих вулиць.

Сергій КАРПУК, Шацький селищний голова

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь