Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

У Шацькій громаді стартував пілотний проєкт MISU з моніторингу здоров'я людей

Дата: 22.12.2023 16:10
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

У межах діяльності Кластеру медичних інновацій за ініціативи Агенції регіонального розвитку Волині, Шацької селищної ради, компанії MISU та медичної інформаційної системи Askep у Шацьку стартував перший етап проєкту, який моніторить здоров'я людей та сповіщає про ймовірність критичних ситуацій.

Напередодні представники MISU ознайомили сімейних лікарів КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» з новим сервісом у первинній медицині. А сьогодні, 22 грудня, команда MISU зібрала в Шацьку і медиків, і людей, що у зоні ризику серцево-судинних захворювань.

Привітали присутніх Сергій Карпук, Шацький селищний голова, подякувавши розробникам системи за те, що MISU, яка покликана справді рятувати життя, почне працювати саме в Шацькій громаді. Микола Полінкевич, керівник проєктного офісу Агенції регіонального розвитку Волині, зазначив, що в ефективності MISU вже переконалися деякі медичні заклади Волині, Рівненщини, польського Любліна, крім того, система є успішною в питанні попередження посттравматичного стресового розладу (ПТСР) у військових.

Представники MISU Дарія Сороківська та Дмитро Круглов розповіли присутнім, що система для моніторингу здоров’я складається із застосунку та смартгодинника. У поєднанні вони здійснюють моніторинг  та аналіз показників тиску, серцебиття, температури тіла, вмісту цукру в крові тощо та передають їх лікарю. Також програма будує прогноз і персональні рекомендації для користувача та попереджає про будь-які критичні стани в організмі. 

Застосунок дає змогу створити «сімейну групу», тобто долучити рідних і стежити за їхніми показниками також.

Представники MISU продемонстрували присутнім на заході відеоінструкцію з користування смартгодинником і роздали гаджети першим користувачам.

Нагадаємо, до проєкту планують долучити близько 100 мешканців Шацької громади, які мають схильність до хронічних хвороб. Також з MISU працюватимуть 4 сімейні лікарі Шацької лікарні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь