Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Розробляємо Комплексний план просторового розвитку – шукаємо новий потенціал території

Дата: 06.11.2023 10:34
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

На виконання вимог чинного законодавства Шацька селищна рада у 2021 році прийняла рішення про розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Шацької селищної територіальної громади (рішення №14/44 від 04 жовтня 2021 року).

Комплексний план просторового розвитку території громади – це одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що розробляється з метою розширення можливостей залучення позабюджетних грантових коштів і забезпечення сталого розвитку території.

Він включатиме планувальні рішення щодо перспективного використання всієї території Шацької громади на основі аналізу всіх ресурсів, якими вона володіє, надаватиме інструменти для вирішення проблемних та конфліктних питань. Комплексний план забезпечить узгоджене прийняття рішень щодо цілісного (комплексного) просторового розвитку всіх населених пунктів як єдиної системи розселення та території за їх межами, передасть процес планування та управління жителям громади та встановить чіткий план дій з розвитку нашої території.

У межах території усієї громади він допоможе:

∙ визначити функції території;

∙ забезпечити соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою;

∙ сформувати сприятливе середовища для мешканців громади;

∙ створити умови для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

Протягом жовтня 2021-го – лютого 2022 років було зібрано пропозиції від зацікавлених сторін щодо розроблення Комплексного плану, сформовано робочу групу.

25 січня 2022 року у Шацькій громаді за підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася стратегічна сесія в межах роботи над Комплексним планом просторового розвитку.

Читайте також: Стратегічна сесія в межах роботи над комплексним планом просторового розвитку Шацької громади

Стратегічна сесія дала можливість зібрати осіб, зацікавлених у розбудові Шацької громади, та разом визначити ключові пріоритети її подальшого розвитку.

На сесії в Шацьку об’єднали свої зусилля працівники селищної ради, представники бізнесу, громадських організацій та небайдужі жителі – спільно визначали та наносили на карти конкретні проєкти та ідеї з розвитку туристичної, транспортної, соціальної інфраструктур, аграрного та виробничого напрямків.

Разом визначили пріоритет – збалансований розвиток туристичного, аграрного та виробничого секторів з одночасним дбайливим ставленням до унікальних природних багатств території. Перспективними у туристичній сфері назвали розбудову інфраструктури, виробництво сувенірів, крафтової продукції, відновлення традиційних для Шацького краю ремесел, важливих для просвітницько-екскурсійної діяльності тощо.

Першочергового вирішення потребують проблемні питання зі сфер поводження з твердими побутовими відходами, водопостачання та водовідведення. Необхідно покращити транспортну інфраструктуру, зокрема вирішити проблему завантаженості рекреаційних зон автотранспортом; інфраструктуру закладів культури та дозвілля; визначити функціональне зонування території для розміщення промислової, житлової та громадської забудови в балансі з розвитком туристично-рекреаційної інфраструктури.

Ці та інші напрацювання будуть включені до завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку Шацької громади.

З початку повномасштабної війни роботи з розроблення Комплексного плану просторового розвитку Шацької громади були призупинені. Відновили їх у вересні 2022 року.

Сподіваємося, що завдяки Комплексному плану наша Шацька громада отримає унікальну можливість віднайти новий потенціал території, що сприятиме її економічному зростанню, формуванню сприятливого середовища для розвитку бізнесу та комфортного життя мешканців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь