Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Відомі художники долучаться до створення в громаді мистецького простору

Дата: 03.11.2023 09:48
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

Мистецький простір можливо організувати навіть у невеликих селах, де мешканці матимуть змогу споглядати твори як митців, так і їх учнів.

Це довело подружжя художників – Остап і Роксолана Патики, які, починаючи з 2018 року, щоліта в Мельниках організовували пленери імені Володимира Патика. Роботи митців із цих пленерів згодом входили до експозиції провідних галерей України. Художники погодилися працювати разом із місцевою владою над розвитком і популяризацією культури та мистецтва у Шацькій громаді.

За їх сприяння та з участю Руслани Сидорук, старости Мельниківського округу, влітку в Мельниках було облаштовано  картинну галерею у місцевому клубі. Сьогодні там вже представлена третя виставка – роботи учнів дитячої школи емоційного живопису зі Львова.

Остап і Роксолана Патики днями зустрілися з Сергієм Карпуком, Шацьким селищним головою, який зацікавлений у спільних з митцями і благодійною організацією «Фонд ім. Володимира Патика» культурних проєктах: як українських, так і міжнародних. Відомі художники заявили про свою готовність допомагати у розвитку культурної сфери громади, а селищний голова, у свою чергу, висловив ідею про можливість промоції роботи з партнерами з проєкту USAID («ГОВЕРЛА») та програми EGAP через мистецтво.

Крім того, спільно запланували організацію виставок, просвітницьких заходів і майстер-класів на базі Молодіжного центру, Центру активності громадян у Шацьку та інтеграційного простору для ВПО за сприяння управління гуманітарного розвитку Шацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь