Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Які пільги мають військовослужбовці та куди звертатися, щоб їх оформити

Дата: 12.10.2023 08:20
Кількість переглядів: 824

Фото без опису

В Україні стрімко збільшується кількість осіб, які набувають пільгових статусів, зокрема, учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також члени сім’ї загиблих.

Статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників і захисниць передбачено пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг.

Право на знижку з оплати житлово-комунальних послуг мають учасники бойових дій у розмірі 75%, особи з інвалідністю внаслідок війни – 100%, члени сімей загиблих – 50 %.

До членів сім’ї пільговика належать дружина (або, відповідно, чоловік), їхні неповнолітні діти, їхні неодружені повнолітні діти за умови, що вони є особами з інвалідністю з дитинства 1-ї та 2-ї групи, або особи з інвалідністю 1-групи. Це також особа, яка проживає з особою з інвалідністю внаслідок війни 1-ї групи, доглядає за цією особою, за умови, що особа з інвалідністю не перебуває у зареєстрованому шлюбі.

До членів сім’ї також належать непрацездатні батьки та особи, які знаходяться під опікою або піклуванням особи, яка має право на пільги і проживає разом з нею.

Право на отримання відповідних пільг настає лише після отримання посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, або члена сім’ї загиблого.


Якщо особа, яка має відповідний статус, проживає в будинку без центрального опалення, вона має право на знижку у придбанні палива. Це може бути скраплений газ, дрова, вугілля, вугільні брикети, паливо пічне побутове, торф паливний кусковий, а також торф’яні брикети.

Ця пільга розповсюджується на всіх членів сім’ї, які проживають разом із особою, яка має право на пільги.

Для цього слід надати: відповідну заяву, паспорт громадянина України, документ, який підтверджує право на пільгу, документ, який підтверджує присвоєння ідентифікаційного номера заявника, довідку від підприємства чи надавача послуг про те, що житлове приміщення не забезпечене електро-, тепло- або газопостачанням, а також довідку про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб і, звісно ж, документи, які підтверджують родинний зв’язок із цими особами.

Важливо знати! Пільги на придбання твердого палива, скрапленого газу, не будуть надаватися, якщо пільговик не перебуває на обліку в Єдиному Державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, або ж в разі, якщо для опалення будинку використовується природний газ або електрична енергія.

З заявами і документами на отримання пільг можна звертатися до відділення Пенсійного фонду, відділу «ЦНАП» Шацької селищної ради або до старост відповідних старостинських округів.



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь