Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В селі Мельники відкриється виставка живописних робіт

Дата: 20.09.2023 15:28
Кількість переглядів: 640

Фото без опису25 вересня в селі Мельники відкриється виставка живописних робіт, створених на пленері імени Володимира Патика, який відбувається під патронатом Західного регіонального центру Національної академії мистецтв України та благодійної організації «Фонд ім. Володимира Патика».

Пленер заснований подружжям Остапа і Роксолани Патиків і відбувається щоліта в Мельниках з 2018 року в родинній садибі біля озера Пісочне. У чотирьох пленерах (у зв'язку із пандемією та карантином у 2020-му пленер провести не вдалося, 2022-го року пленер не відбувся через початок повномасштабного вторгнення рашистів) узяли участь понад 50 художників і мистецтвознавців з Києва, Львова, Мукачева, Донецька, Севастополя й Ужгорода, а також Китаю та Польщі.

Квінтесенцією серії пленерів стало проведення благодійної виставки-аукціону «Сучасне українське мистецтво» у грудні 2020-січні 2021 рр. у PMGallery у Львові та вручення Першої премії Володимира Патика для молодих художників. Цей унікальний пленер уже став важливою платформою для комунікації та мобільності мистців.

Пленерний рух дозволяє не лише ознайомитися з процесом вільної творчости, а й через призму художніх робіт мистців відбувається актуалізація естетики взааємозв’язку краси природи й краси мистецтва та демонструє захопливий потенціал Волинського регіону,

Експозиція буде представлена в галереї будинку культури села Мельники, де відвідувачі зможуть познайомитися з роботами знаних мистців та поспілкуватись з організаторами пленерів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь