Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

У Мельниках відкрили мистецьку галерею і закрили збір коштів на авто для ЗСУ

Дата: 10.08.2023 10:40
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

7 серпня з нагоди Дня села в Мельниках відбулася низка заходів: відкриття мистецької галереї, спортивні змагання і благодійна лотерея для збору коштів на ЗСУ.

В клубі села Мельники почала функціонувати мистецька галерея, створена з ініціативи Руслани Сидорук, старости округу, Федора Гірича, завідувача клубу, та Сергія Цюриця, письменника, журналіста, редактора «Волинської газети». В галереї на сьогодні – понад 20 художніх робіт волинських та вітчизняних митців. В урочистому відкритті, окрім ініціаторів, взяли участь Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Остап Патик, заслужений діяч мистецтв України, Роксолана Патик, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри менеджменту мистецтв Львівської національної академії мистецтв, інші художники та викладачі згаданого вишу.

«Відкриття мистецької галереї – це гарна подія в культурному житті нашої громади. Вірю, що вона стане популярним серед мешканців культурно-освітнім простором, пропагуватиме високе мистецтво і відкриватиме нові імена митців, у тому числі серед мешканців Шацької громади»,  – зазначив Сергій Карпук.

Цього ж дня в Мельниках відбувся дитячий турнір з футболу, у якому взяли участь юні футболісти з селища Шацьк, сіл Світязь, Піща, Мельники. Перемогу здобули шачани, ІІ місце – в світязян, ІІІ – у мешканців Піщі.

Особливу активність мешканці Мельників проявили під час розіграшу благодійної лотереї. Білет коштував 50 грн, до формування лотів долучилася велика кількість підприємців та місцевих жителів. Головний приз – причеп дров – дістався Степану Ващуку. Мешканці та гості села під час благодійного заходу зібрали 26 тис. грн. Цих коштів вистачило, щоб закрити збір на автомобіль для військовослужбовця з Мельників Сергія Богути.

Дякуємо мешканцям за небайдужість та активність!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь