Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацьк налагоджує контакти з литовським містом Бірштонас

Дата: 09.08.2023 15:58
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

8 серпня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, разом з фахівцями селищної ради провели онлайн-зустріч з керівництвом міста Бірштонас Литви. Спілкування представників муніципалітетів двох країн відбулося завдяки ініціативі та підтримці Ігоря Гузя, народного депутата України.

Очільники Шацька і Бірштонаса презентували кожен свою громаду, акцентувавши увагу на розвитку сфер туризму і курортів.

Бірштонас – невелике місто (4459 жителів) в Каунаському повіті Литви. Бальнеологічний, питний, грязьовий і кліматичний курорт з двома санаторіями, найкращими у Литві лікувальними установами та регіональним парком «Nemunas Loops», який облаштований доріжками для бігунів та велосипедистів.

«Наші громади сьогодні мають низку спільних інтересів у сфері туризму.  В 2022 році Бірштонас прийняв понад 190 тисяч туристів, тому нам є чого в нього повчитися. Сьогодні ми готуємо пропозиції на підписання меморандуму про співпрацю між Шацьком і цим литовським містом. Якщо депутати обох громад приймуть позитивне рішення про міжнародне співробітництво, наше селище отримає ще одне місто-побратим – Бірштонас, а також можливість переймати його досвід господарювання, писати спільні проєктні заявки і подавати їх на грантові конкурси Європейської комісії»  – прокоментував результати зустрічі Сергій Карпук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь