Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Бюджет, безпека людей та каналізування території: про що йшлося на сесії селищної ради

Дата: 21.07.2023 12:10
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

20 липня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, відбулося засідання чергової сорок третьої сесії Шацької селищної ради восьмого скликання.

На початку засідання прозвучало питання до керівництва селищної ради з запитанням про ситуацію, яка виникла на базі відпочинку «Світязь» Державного агентства лісових ресурсів України Волинського ЛМГ, де людей не пропускали на територію бази.

Сергій Карпук зазначив, що в селищній раді днями обговорили це питання. На зустрічі були присутні активні мешканці, керівництво Держагентства, представники поліції та прокуратури, староста Світязького округу. З 2015 року на частину ділянки, яка перебуває в постійному користуванні волинських лісівників, накладено сервітут (договір між Світязькою сільською радою та державним підприємством ЛМГ), згідно з яким останнє має забезпечувати право проходу і проїзду для людей. Втім, договір про встановлення сервітуту містить деякі спірні моменти, тому в цілому проблему можна буде вирішити лише в юридичній площині. На сьогодні місцеві мешканці та відпочивальники закладу можуть безперешкодно проходити на територію бази, вільним є і доступ до пляжу та самої водойми. Найближчим часом селищна рада планує розробити детальний план території і облаштувати на цій місцевості додатковий пляж для місцевих, туристів і цим самим врегулювати в правовому полі спірні питання доступу людей до цієї відпочинкової локації.

Про стан реалізації проєкту «Покращення екологічної ситуації в Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» доповів Андрій Костик, заступник директора ТОВ «Вельт-Капітал». Очисні споруди в селі Світязь сьогодні повноцінно працюють; шацькі – очікують на обладнання і монтаж; щодо пульмівських, то там не вистачає скидів, на даний час проводиться допроєктування. Всі мережі будуть промиті і пройдуть тестування-перевірку на виявлення недоліків, які підрядник зобов’язується усунути. ТОВ «Вельт-Капітал» планує завершити всі роботи до кінця вересня цього року.

На сесії також розглядалися питання:

  • Про внесення змін до Програми забезпечення матеріально-технічної підтримки військових частин, прикордонних підрозділів, добровольчого та інших військових формувань, що виконують завдання з територіальної оборони Шацької селищної ради на 2022-2024 роки.
  • Про внесення змін до Програми «Безпечна громада» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2021- 2023 роки.
  • Про внесення змін до Програми профілактики правопорушень Шацької селищної ради на 2021-2025 роки.
  • Про затвердження статутів закладів освіти Шацької селищної ради.
  • Про надання дозволу на списання приміщення інтернату (недіюча споруда).
  • Про внесення змін до рішення селищної ради від 14.12.2022 року №33/11 "Про бюджет селищної територіальної громади на 2023 рік".
  • Про встановлення пільги зі сплати земельного податку (за клопотанням Шацького НПП).

З цих та інших питань депутати прийняли відповідні рішення.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь