Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сказ домашнього улюбленця можна попередити. Вакцинація рятує життя!

Дата: 21.07.2023 08:52
Кількість переглядів: 436

Фото без опису

Сказ – це особливо небезпечне, гостре, заразне, надзвичайно важке і невиліковне захворювання людей і тварин, яке неминуче закінчується смертю.

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. Зараження сказом відбувається в основному через покуси чи внаслідок потрапляння слини хворої тварини на свіже поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно проводити щеплення домашніх улюбленців, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, слід звернутися до ветеринара.

Якщо ви вирішили завести домашнього улюбленця чи надали прихисток безпритульній тварині, обов’язково зверніться у ветеринарну установу для проведення клінічного огляду тварини та профілактичної вакцинації проти сказу.

Шацький відділ здійснення протиепізоотичних та лікувально-профілактичних заходів проводить вакцинацію проти сказу домашніх тварин  щоденно у робочі дні.

Вакцинація проводиться безкоштовно за адресою: 

смт Шацьк, вул. Степана Шковороди, 78.

Фото без опису

За посиланням доступний перелік установ в Україні для здійснення вакцинації тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь