Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Шацьку провели бесіду з батьками дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Дата: 10.07.2023 14:00
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

Усі дії щодо дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, спрямовуються на захист її прав та інтересів, усунення причин таких обставин і забезпечення безпечних умов її утримання та виховання, надання їй та її батькам комплексу необхідних послуг та соціальної допомоги.

6 липня працівники служби у справах дітей Шацької селищної ради спільно з представником відділу соціальних служб Територіального центру та інспектором сектору ювенальної превенції обстежили умови проживання дітей, що опинились в складних життєвих обставинах і проживають в смт Шацьк. З батьками дітей проведено профілактичні бесіди з приводу відповідального батьківства.

Загалом на обліку в службі у справах дітей перебуває 55 дітей громади, що опинились в складних життєвих обставинах з різних причин. Протягом І півріччя 2023 року на такий облік взято 28 дітей, 20 з яких зазнали психологічного насилля в сім’ї. Психологічне насилля – це форма насильства, за якої модель поведінки певного дорослого, мами, батька або опікуна, заподіює дитині психологічну травму, серйозно перешкоджаючи її ментальному, емоційному, психологічному та соціальному розвитку.

Часто це травма, яка передається через покоління, – батьки принижують і ображають дітей, бо самі зазнавали емоційного насильства в дитинстві.

Деякі батьки завдають дітям невидимі рани через нездатність подолати стреси дорослого життя, відсутність навичок батьківства або необхідних для нього ресурсів.

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь