Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Третє засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Шацької громади

Дата: 03.07.2023 12:10
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

30 червня відбулося третє засідання робочої групи з напрацювання Стратегії розвитку Шацької селищної територіальної громади до 2027 року.

З вітальним словом до присутніх звернувся Богдан Тимошук, секретар селищної ради, наголосивши на тому, що учасники стратегічної сесії сьогодні долучаються до створення надважливого документа, який міститиме бачення майбутнього Шацької громади, напрями розвитку та цільовий блок з низки стратегічних та оперативних цілей.

«Сьогодні наша громада потужно спрацювала, подавши до Стратегії розвитку громади понад 200 ідей проєктів. Це свідчить про високу активність мешканців і їхнє бажання розвивати територію», - зазначив Богдан Вікторович.

Спільно з Андрієм Дубом, старшим науковим співробітником ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України», експертом проєкту, присутні  обговорили ідеї проєктів до Плану заходів з реалізації Стратегії на 2024-2027 роки, напрацювали критерії їх відбору та ранжування.

«Того бюджету, який має на сьогодні Шацька громада, недостатньо, щоб профінансувати всі проєкти, оскільки на це потрібно 1,7 млрд. грн. (співфінансування з місцевого бюджету – 195 млн. грн.). Тому необхідно буде відібрати для реалізації першочергові проєкти, інші спланувати на перспективу, а також відмовитися від тих, які не пройшли критеріїв відбору», - наголосив експерт.

Ідеї проєктів, які надійшли до селищної ради, стосуються сфер економіки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури і спорту, ЖКГ, дорожньо-транспортного господарства, екології, безпеки тощо. Оцінювати заявки за прийнятими на стратегічній сесії критеріями буде спеціальна комісія чи робоча група.

Наостанок учасники підбили підсумки роботи і запланували наступні заходи щодо напрацювання Стратегії розвитку Шацької громади.

Захід проводився Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Читайте також: Відбулося друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Шацької громади 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь