Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Зустріч з посадовими особами державної податкової інспекції у Волинській області

Дата: 05.06.2023 16:18
Кількість переглядів: 696

Фото без опису

 

Система місцевих податків і зборів є вагомим джерелом доходів місцевих бюджетів і відіграє визначальну роль у їх формуванні. Ефективне прийняття рішень щодо генерування власних доходів сприяє розвитку громади та підвищенню рівня життя її мешканців.

За  ініціативи селищного голови Сергія Карпука 1 червня  в селищній раді відбулася зустріч працівників  Шацької селищної ради з посадовими особами ДПС у Волинській області Віктором Дячуком та Світланою Сулік.

Основною метою заходу був спільний пошук можливостей ефективного використання потенціалу громади для наповнення дохідної частини місцевих бюджетів.

Активну участь в обговоренні проблемних питань адміністрування податків і зборів взяла Оксана Самойліч, експертка з місцевих фінансів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Було взято до уваги її рекомендації щодо ефективності діяльності робочих груп та налагодження спільної роботи з органами ДПС в рамках Меморандуму про співпрацю, напрацювання спільних баз платників, запровадження додаткових механізмів в частині підвищення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, що сприятиме наповненню місцевих бюджетів.

Основні питання, які обговорювалися в ході зустрічі, – дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету громади. Зокрема, забезпечення надходжень ПДФО до місцевого бюджету, у тому числі за рахунок легалізації доходів найманих працівників, погашення податкового боргу, ефективної співпраці щодо формування бази оподаткування для спільного забезпечення виконання дохідної частини бюджету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь