Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В День пам'яті і примирення в Шацькій громаді вшанували жертв Другої світової війни

Дата: 08.05.2023 12:33
Кількість переглядів: 581

Фото без опису

 

Другий рік поспіль Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років в умовах повномасштабної збройної aгpeciï російської федерації проти нашої держави. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм.

8 травня в смт Шацьк вшанували пам’ять жертв Другої світової війни, віддали гідну шану подвигу Українського народу та його визначного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції.

Біля обеліска Слави відбувся захід з участю керівництва та працівників селищної ради, закладів та установ, представників 4 відділу Ковельського РТЦК та СП, військовослужбовців та громадських активістів.

«Сьогоднішній День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком сьогоднішньої війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Шана нашим воїнам, які боронять Україну від ворога! Вічна пам'ять полеглим землякам, які відали свої життя за мирне небо над нашою державою, за майбутнє наших дітей» – зазначив під час виступу Богдан Тимошук, секретар селищної ради.

«Український народ – непереможний, – наголосив Адам Дударчук, голова ради ветеранів громади. Ми всі віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова особлива дата - День Перемоги над росією».

Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх борців за свободу і незалежність України а поклали до підніжжя обеліска і пам’ятника Невідомому солдату квіти.

Заходи до Дня пам'яті та примирення і покладання квітів до місць поховання та пам'ятних знаків часу Другої світової війни відбулися у всіх населелених пунктах Шацької громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь