Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Пульмівському ліцеї відкрили «Клас безпеки»

Дата: 20.04.2023 12:50
Кількість переглядів: 499

Фото без опису

 

19 квітня в Пульмівському ліцеї урочисто відкрили «Клас безпеки». Безпековий простір облаштували в школі  з метою навчання школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

Проєкт реалізує Міністерство освіти і науки України за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відповідно до вимог клас розділений на декілька спеціальних зон (пожежна та мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога) та обладнаний необхідним інвентарем, наочними матеріалами, одягом рятувальників та спорядженням, інтерактивними цікавинками, продукцією від компанії UNICEF Ukraine.

В урочистому відкритті класу взяли участь Ольга Сахарук, заступниця Шацького селищного голови, Людмила Положевець, директорка Пульмівського ліцею, Світлана Омельчук, виконувачка обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту, Андрій Цвид, головний інспектор Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

«З початком повномасштабного вторгнення зросла потреба у вивченні основ безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. В нинішній тривожний час діти повинні знати, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, аби зберегти здоров’я своє та рідних. Цей яскравий, просторий «Клас безпеки» – перший у Шацькій громаді, але я вірю, що не останній. Це цілий безпековий простір, де учні, поєднуючи корисне і приємне, здобуватимуть навички безпечної поведінки в умовах війни», – зазначила Ольга Сахарук.

Андрій Цвид наголосив, що з часом клас поповниться цікавим інвентарем, засобами індивідуального захисту, макетами вибухонебезпечних предметів, наочними доказами злочинної військової діяльності рашистів на нашій землі тощо.

Людмила Положевець та Світлана Омельчук подякували всім, хто долучився до створення й облаштування класу. Наостанок присутні на урочистості учні 8 класу Пульмівського ліцею привітали творчими номерами гостей та продемонстрували їм свої знання з основ безпеки.   

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь