Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Соціально-правовий захист дітей Шацької громади

Дата: 03.03.2023 15:00
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Служба у справах дітей Шацької селищної ради забезпечує соціально-правовий захист всіх дітей, а особливо тих, які потребують додаткової уваги з боку держави: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах      

Службою у справах дітей Шацької селищної ради спільно з поліцейським офіцером громади та відділом соціальних служб Територіального центру  продовжується робота по  виявленню дітей, які проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Зокрема, ще одну дитину, яка опинилась в складних життєвих обставинах, виявлено 2 березня в селищі Шацьк.

Профілактичний рейд

Відповідно до Порядку провадження органами  опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого Постановою КМУ від 24 вересня 2008 р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», служба у справах дітей, до якої надійшло повідомлення про дитину, яка залишилась без батьківського піклування, повинна з’ясувати місце знаходження дитини, її вік, відомості про батьків або осіб, які їх замінюють, обставини, за яких дитина залишилась без батьківського піклування та отримати іншу інформацію, що має істотне значення.

3 березня працівники служби у справах дітей спільно з працівниками відділу соціальних служб Територіального центру та поліцейським офіцером громади здійснили профілактичний рейд до Прип’ятського старостинського округу.

Там була  проведена відповідна профілактична робота з батьками, які виховують малолітніх дітей. За результатами обстеження умов перебування дитини складено відповідний акт, де зафіксовано умови, в яких проживають та виховуються діти, з батьками проведено профілактичну бесіду щодо відповідального батьківства.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь