Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Робота з опікунами/піклувальниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Шацької громади

Дата: 13.02.2023 09:30
Кількість переглядів: 551

Протягом січня 2023 року працівниками служби у справах дітей Шацької селищної ради проводилась робота з мешканцями громади, яких призначено опікунами/піклувальниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають на обліку в службі у справах дітей.

Так, відповідно до п. 53 «Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини», що затверджений Постановою КМУ від 24 вересня 2008 р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної  із захистом прав дитини» щороку служба у справах дітей готує висновок про стан утримання, навчання та виховання дитини на основі інформації, що подається працівником центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який здійснює соціальне супроводження прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу, вихователем дошкільного навчального закладу або класним керівником загальноосвітнього навчального закладу, в якому навчається дитина, дільничним лікарем-педіатром, уповноваженою посадовою особою Національної поліції, який включає в себе інформацію про отримані кошти на дитину під опікою та аналіз їх використання.

У звіті, як правило, відображаються всі дії протягом року по захисту прав  та інтересів підопічного, в тому числі по придбанню та збереженню його майна, оздоровлення, придбанню одягу та взуття, здійснення повного медичного обстеження, лікування, відпочинку підопічного тошо.

Крім того, з опікунами/піклувальниками проведено профілактичні бесіди. Слід зазначити, що право на допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, мають особи, призначені в установленому законом порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які позбавлені батьківського піклування, які внаслідок смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування та відповідно до законодавства набули статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. Така допомога вважається власністю дитини.

Читайте такожЗвіт про роботу служби у справах дітей Шацької селищної ради в 2022 році

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь