Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Комунальне підприємство «Добробут»: види послуг, сьогодення і перспектива

Дата: 01.02.2023 16:00
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

 

Комунальне підприємство «Добробут», яке функціонує в Шацькій громаді, надає населенню послуги водовідведення, водопостачання, вивезення твердих і рідких побутових відходів, утримує полігон ТПВ.

Керівник – Стрункін Анатолій Петрович, кількість працівників – 15.

Для обслуговування населення (вивезення ТПВ і нечистот) працює 4 одиниці техніки: 3 сміттєвози та 1 асенізаційний автомобіль.

Адреса КП  «Добробут»: смт Шацьк, вул. Шевченка, 20, контактний телефон: 067 981 19 96.


Вивезення твердих побутових відходів

Вивезення ТПВ від населення здійснюється на основі укладених договорів між споживачами та підприємством. Згідно з рішеннями виконавчого комітету Шацької селищної ради від 28.10. 2022 року №113 та від 24.06.2022 року №59  тариф на послугу з поводження з 1 м куб. твердих побутових відходів становить 230,11 грн з ПДВ за 1 м куб., в тому числі вивезення –160,02  грн. з ПДВ за 1 м куб., захоронення – 70,09 грн з ПДВ за 1 м куб. (28,17 грн з ПДВ з розрахунку на одного мешканця на місяць).

Вивезення рідких побутових відходів

Відстань перевезення до 5км  – 200,76 грн з ПДВ за 1 м. куб.; до 15км  – 311, 36 грн з ПДВ за 1 м. куб.; понад 15 км – 311,36 грн з ПДВ за 1 м. куб з додатковою оплатою вартості пального з розрахунку затверджених норм витрат на 1 кілометр шляху до споживача послуг.

Водопостачання і водовідведення

Вартість послуг: водопостачання – 9.49 грн за 1 м куб; водовідведення – 32,04 за 1 м куб.

Публічний договір

З метою вдосконалення роботи КП «Добробут» та створення сприятливих умов для виконання мешканцями громади вимог закону було прийнято рішення про впровадження в дію з 1 січня 2023 року Публічного договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами. Приєднання до умов договору споживачем здійснюється через його згоду придбати послугу. Факт оплати ним цієї послуги посвідчує його згоду й приєднання до умов Публічного договору.

На сьогодні триває процес укладання договорів на вивезення ТПВ на поточний рік між надавачем та отримувачами комунальних послуг. Підприємство має за мету запровадити цивілізований спосіб поводження зі сміттям максимально у всіх населених пунктах громади. Найкраще процес налагоджено в Шацьку, Пульмівському старостинському окрузі; менше, ніж торік, договорів уклали мешканці населених пунктів Світязького старостинства. На даний час продовжується робота з жителями сіл Піща, Острів’я, Пулемець.

Населений пункт

Кількість абонентів, які уклали договори на вивезення ТПВ станом на 31.01.2023р.

Шацьк

391

Світязь

46

Мельники, Гаївка

43

Пульмо, Залісся, Кошари, Вільшанка

198

Положеве

26

РАЗОМ:

704

 

Мешканці громади збирають відходи у контейнери, вміст яких комунальники вивозять відповідно до графіка раз у місяць. На жаль, сьогодні не вистачає контейнерів для всіх охочих скористатися послугами комунального підприємства. Проте над вирішенням проблеми працюють, і вже найближчим часом ємності для збору відходів будуть закуплені в необхідній кількості.

Зібрані тверді побутові відходи працівники КП «Добробут» вивозять на місцевий полігон. До 2030 року планується стовідсотково охопити населення громади та області в цілому роздільним збиранням твердих побутових відходів, збільшити відсоток відходів, які відправляються на повторну переробку та зменшити кількість сміття, яке підлягає захороненню. Окрім цього, передбачається створення  потужностей для компостування біовідходів.

В КП «Добробут» на наступний рік заплановано роботи з реконструкції старої системи каналізування в Шацьку (район вулиці Будівельників), яка функціонує в селищі ще з 60-х років минулого століття.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь