Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Поліцейський офіцер громади та дільничні прозвітували перед членами виконкому

Дата: 30.01.2023 11:58
Кількість переглядів: 648

Фото без опису

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 27 січня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, було заслухано звіти про роботу поліцейського офіцера громади та дільничних офіцерів поліції на території Шацької селищної ради у 2022 році.

Про роботу правоохоронців інформували Богдан Штандер, поліцейський офіцер громади,  та Дмитро Панасюк, старший ДОП СПД №2 (смт Шацьк) Ковельського РУП ГУНП у Волинській області.

Поліцейський офіцер громади у 2022 році здійснив виїзди на 32 виклики та розглянув 32 звернення громадян. Під час профілактичних заходів на тему протидії домашньому насильству було виявлено 23 кривдники, винесено 5 термінових заборонних приписів та взято на облік 12 осіб, які чинили домашнє насильство. За вчинення домашнього насильства впродовж 2022 року було складено 6 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП.

Чимало профілактичних заходів поліцейський проводив спільно зі службою у справах дітей Шацької селищної ради та Територіальним центром надання соціальних послуг. Минулого року проведено 52 спільних виїзди, під час яких відвідано 23 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Було виявлено адмінправопорушення та складено 3 адмінматеріали за ст. 184 КУпАП щодо батьків чи осіб, які їх замінюють, котрі неналежно виконують свої обов’язки щодо виховання дітей.

Найпоширенішими кримінальними правопорушеннями на території громади були крадіжки, шахрайства, нанесення легких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання наркотичних речовин; адміністративними: розпивання алкогольних напоїв або поява в нетверезому стані в громадських місцях, самогоноваріння, домашнє насильство, порушення правил торгівлі підакцизними товарами.

Постійно здійснювалося патрулювання прикордонних населених пунктів громади з метою виявлення диверсійних груп з сусідніх держав.

Крім поліцейського офіцера, за правопорядком на території громади слідкують 3 дільничних: Євген Шевчук, Леонід Костюк, Дмитро Панасюк. Впродовж минулого року ними було розглянуто 148 звернень від громадян (відповідно 38, 36 і 74); виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 399 порушників у галузях торгівлі, громадського харчування, сферах послуг, громадського порядку, громадської безпеки тощо (відповідно 144, 188 і 67).

З початку збройної агресії росії проти України правоохоронці здійснювали відпрацювання території Шацької громади на виявлення колаборантів та диверсантів. Проводили перевірки за місцем проживання внутрішньо переміщених осіб на виявлення підозрілих предметів, контактів тощо.

Члени виконавчого комітету прийняли рішення взяти до відома інформацію про роботу правоохоронців.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь