Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацька лікарня придбала апарат для діагностування шкірних захворювань

Дата: 27.12.2022 14:00
Кількість переглядів: 364

Фото без опису

КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» придбала дерматоскоп.

За допомогою цього приладу можна визначити ступінь безпеки утворення на шкірі (доброякісне чи злоякісне) за такими простими параметрами, як форма, колір, та встановити точний діагноз захворювання.

Як розповів хірург-онколог Шацької лікарні Олександр Порфиленко, метод дерматоскопії передбачає безконтактну діагностику, яка дозволяє на ранній стадії виявити рак або меланому.

«В Шацькій лікарні  сьогодні є всі умови, щоб виявляти захворювання шкіри та проводити успішне лікування (видалення) утворень. Маємо для цього спеціально облаштовану операційну, а відтепер і дерматоскоп. Наголошую, будь-яке утворення, яке піднімається над шкірою і має особливе забарвлення, – це вже проблема, з якою потрібно звернутися до лікаря», – зазначає хірург-онколог.

Зі слів медика, такі новоутворення зазвичай є доброякісними, проте при травмуванні вони можуть стати злоякісними. Олександр Порфиленко наголошує: якщо родимки чи інші утворення розташовані на обличчі, шиї, в зоні пахв, в місцях, де травму може нанести одяг, то їх потрібно видаляти в першу чергу. 

Дерматоскопія – це безболісна та безпечна процедура. Пам’ятайте, вчасно діагностувавши шкірні захворювання, можна відносно швидко та безболісно вилікуватися.

Читайте такожЦистоскоп та апарат УЗД: в Шацьку лікарню придбали нове медичне устаткування

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь