Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Шацькій громаді в межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» надають фахову психологічну допомогу постраждалим від війни

Дата: 20.12.2022 10:00
Кількість переглядів: 464

Фото без опису

Через війну психологічної допомоги потребують біля 15 мільйонів українців, з них 3-4 мільйонам доведеться призначати медикаментозне лікування. Саме тому держава ще влітку почала вибудовувати систему первинної психологічної допомоги постраждалим.

Важливою ланкою такої допомоги став проєкт «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який реалізувала Асоціація інноваційної та цифрової освіти, завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

В межах проєкту відбувається розгортання системи психологічної допомоги у 25 громадах Волинської, Львівської, та Полтавської областей.

Не стоїть осторонь цього процесу і Шацька громада. Людмила Зуб, головний спеціаліст Четвертого відділу РТЦК та СП, працівник Збройних сил України, штатний психолог, на сьогодні успішно пройшла анкетування та спеціалізоване навчання, яке проводили психологи з міжнародним досвідом, і приступила до виконання своїх обов’язків.

Згаданий проєкт використовує успішні міжнародні практики, які вже показали свою ефективність впродовж тривалого часу у багатьох країнах світу, де були воєнні дії.

В Україні ж має такі завдання: побудова системи надання психологічної допомоги в громаді (навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування); надання першої психологічної допомоги дітям та підліткам (навчання освітян); надання психологічної допомоги дорослим (навчання соціальних працівників).

На сьогодні створено Телеграм-канал «Шацька громада Чат підтримки»https://t.me/+qNg6-3-LoEA3ZDky , де реагують на звернення людей, які потребують допомоги психологів.

Якщо ви не можете займатися своїми звичними справами, не можете знайти місця від тривожних думок, вас турбує безсоння тощо, долучайтеся до чату, заповнюйте форму для реєстрації: https://bit.ly/3mxjuwK ⠀ або телефонуйте і пишіть: ceta@ukma.edu.ua;

+380 (68) 283 20 98 (Viber), +380 (66) 147 43 17 (Telegram), пн-пт 10:00-18:00. ⠀

Додаткові гарячі лінії:

  • Цілодобова гаряча лінія People in Need 800210160, 800210174.
  • Цілодобова гаряча лінія Lifeline 7333.
  • ЛаСтрада. Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного). ⠀
  • ЛаСтрада. Національна гаряча лінія для дітей та молоді 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь