Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Не нехтуйте правилами і будьте відповідальними!

Дата: 16.11.2022 16:35
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

Просимо підприємців, які провадять свою діяльність на території Шацької громади, відповідально ставитися до повітряної тривоги і з першими її сигналами припиняти роботу закладів та підприємств. Такі дії ґрунтуються на рекомендаціях ДСНС України та Волинської обласної військової адміністрації. Керівництво магазину, кафе, ресторану зобов’язане забезпечити повідомлення про повітряну тривогу персоналу та відвідувачам, а також має повідомити людям, щоб пройшли в найближче укриття чи безпечне місце.

У разі загибелі чи поранення людей саме керівників можуть притягти до кримінальної відповідальності.

У Кримінальному кодексі є кілька статей із цього приводу:

  • стаття 367. Службова недбалість;
  • стаття 270. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної чи техногенної безпеки;
  • стаття 271. Порушення вимог законодавства про охорону праці.

Також у зв’язку з критичною ситуацією в енергетичній сфері просимо підприємців мінімізувати використання струму на об’єктах, вимкнути зовнішню рекламу, вивіски, які підсвічуються, аби зменшити навантаження на енергосистему. На сьогодні ми щодня фіксуємо випадки неекономного використання струму деякими закладами Шацької громади. Шановні підприємці, не провокуйте погіршення ситуації, яке може призвести до частого відключення електрики на нашій території.

Фото без опису

Мешканців громади, а особливо дітей, просимо бути дуже обережними на вулицях у темну пору доби! В населених пунктах не вмикають вуличне освітлення – з метою безпеки та економії електроенергії. Зараз, в осінню пору, видимість пішоходів у темний час доби стала ще нижчою. Щоб запобігти дорожньо-транспортним пригодам, рекомендуємо мешканцям користуватися світловідбивними елементами (флікерами) у темну пору. Вони допоможуть бути більш помітними на дорозі, відбиватимуть світло фар, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Не нехтуйте правилами, будьте відповідальними! Вистоїмо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь