Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Великі інфраструктурні проєкти в Шацькій громаді: сьогодення та перспектива

Дата: 04.11.2022 14:00
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

 

3 листопада   в Шацьку відбулася виїзна нарада щодо стану реалізації в Шацькій територіальній громаді великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому НПП шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» та з питань майбутньої участі громади в інших проєктах програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

В заході, який був організований Департаментом економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської обласної військової адміністрації, взяли участь Ольга Мосор, заступниця директора департаменту, Сергій Карпук, Шацький селищний голова, керівники структурних підрозділів Шацької селищної ради, представники Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області, працівники проєктних організацій, директорка Шацького НПП та інші.

Інформуючи присутніх про стан реалізації в громаді проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому НПП шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», Сергій Карпук зазначив, що він – на завершальному етапі. Повномасштабна війна стала на заваді виконанню робіт, і  вони були призупинені. Втім, завдяки підтримці Волинської ОВА процес реалізації проєкту було відновлено. На сьогодні тривають роботи з питань електрифікації каналізаційної системи, закупівлі обладнання, навчання персоналу. До кінця року заплановано провести пусконалагоджувальні роботи.

Також очільник громади поінформував присутніх про роботу з підготовки до реалізації великих інфраструктурних проєктів зі сталого управління водними ресурсами у межах програми транскордонного  співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Проєкти передбачають будівництво систем водопостачання (6 км) і водовідведення (8 км) в с. Пульмо та реконструкцію діючих каналізаційних систем в смт Шацьк. На сьогодні Шацька селищна рада виділила кошти на проведення робіт з виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Обговорюючи питання схем проходження майбутніх веломаршрутів на території Шацької громади (інформувала Ольга Мосор), присутні дійшли до спільних рішень – необхідності прокласти їх на відрізках с. Залісся – с. Світязь, затока Лука – урочище Гряда та через село Світязь (з’єднати набережну і початок населеного пункту).

Наостанок учасники наради оглянули об’єкти будівництва та місця проходження майбутніх веломаршрутів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь