Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сергій Карпук: «Співпраця з німецьким містом - це можливість залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань»

Дата: 27.10.2022 14:30
Кількість переглядів: 609

Фото без опису

Делегація з Шацької громади у складі Сергія Карпука, Шацького селищного голови, та Миколи Полінкевича, начальника відділу проєктного менеджменту, інвестицій та цифрової трансформації селищної ради, побували в Німеччині, а саме в місті Браке, де як партнери взяли участь в економічній конференції громад цієї країни щодо обговорення цілей сталого розвитку.

Шацьк і Браке стали містами-партнерами в нинішньому році. Зустрічі в Німеччині Шацького селищного голови Сергія Карпука з мером німецького міста Міхаелем Курцом передували плідні переговори щодо можливої подальшої співпраці між громадами двох країн. В місті Браке керівники закріпили цю співпрацю на рівні муніципалітетів, і обидві громади перейшли до наступного етапу – планування розвитку гуманітарного партнерства.

–Німці нас гарно зустріли, показали місто, ознайомили зі станом економіки, поділилися досвідом. Браке  – високорозвинуте європейське містечко з населенням у 15 тисяч і великою кількістю промислових об’єктів. Там високий рівень життя людей і немає проблем з працевлаштуванням. Ми побачили і відчули, що німці підтримують Україну в її боротьбі з російським агресором, тому прийняли в себе 300 біженців з України, про яких дбають і забезпечують всім необхідним. Більше того, вони висловили готовність у довгостроковій перспективі надавати допомогу нашій громаді, – розповів Сергій Карпук.

Презентуючи, в свою чергу, Шацький край перед представниками міста-партнера, очільник Шацької громади охопив багато сфер діяльності: освіту, економіку, соціальний захист, озвучив проблеми, з якими стикаються в громаді в період воєнного стану, розповів про побутові потреби військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

– Муніципалітет міста Браке ухвалив рішення про передачу Шацькій громаді пожежного автомобіля. Це практично нова спецтехніка в досить хорошому стані, вона дасть можливість поновити в громаді ще один підрозділ місцевої пожежної охорони. Адже, на жаль, всі наші пожежні автомобілі – старі, використовуються ще з 70-80-х років минулого століття,  – повідомив очільник громади.

Також, зі слів селищного голови, велися перемовини про передачу громаді ще одного автомобіля – Мінівена на 8-9 місць для потреб Територіального центру, працівники якого надають соціальні послуги громадянам за місцем їхнього проживання. Крім того, обговорили питання написання спільних проєктів, які дадуть можливість громаді вирішити певні проблеми; отримання гранту в сумі 3 тисячі євро для реалізації суспільно корисних ідей; енергоефективності та впровадження на нашій території альтернативних видів енергетики; співпраці в сфері молодіжної політики; матеріальної допомоги для українських воїнів (теплий одяг, рюкзаки, павербанки, спальні мішки, каремати тощо).

Німці готові поділитися з мешканцями громади хорошим досвідом планування бюджетів, напрацювання стратегічних документів і навіть запропонували  фахівцю з Шацької громади пройти в Німеччині навчання з набуття навичок у цій сфері.

–Співпраця з німецьким містом – це новий, цікавий напрямок роботи для Шацької громади, можливість залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань наших населених пунктів, реалізувати важливі проєкти, отримати підтримку в непростий воєнний час, – підсумував Шацький селищний голова.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь