Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про актуальне в Шацькій громаді – на сесії селищної ради

Дата: 29.09.2022 17:00
Кількість переглядів: 1268

Фото без опису

27 вересня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, та з участю Богдана Тимошука, секретаря селищної ради, відбулося засідання чергової сесії Шацької селищної ради.

На початку Іван Коваль озвучив депутатський запит щодо свого звернення на попередній сесії. В ньому просив надати відповідь на решту запитань, зокрема щодо правомірності використання земельної ділянки (огородженої та з будівлями), розміщеної в районі бази відпочинку волинських журналістів.

Богдан Тимошук зачитав перед присутніми відповідь Державного агентства лісових ресурсів на звернення депутатів селищної ради щодо можливої неправомірної діяльності Шацького національного природного парку. В листі від агентства зазначено, що інформація про оприлюднену роботу нацпарку підлягає правовій оцінці зі сторони правоохоронних органів. У 2021 році комісія Держагентства перевіряла фінансово-господарську діяльність установи, за результатами якої у відповідні органи були направлені рекомендації щодо усунення виявлених порушень, покращення показників роботи, налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та об’єктами господарювання.

Депутати на вимогу прокуратури внесли зміни до рішення «Про створення служби у справах дітей Шацької селищної ради», встановивши граничну чисельність працівників служби в кількості 4 штатних одиниць. Відповідно до закону, на одну тисячу дітей громади повинен бути один працівник служби, а в Шацькій громаді проживає 4 355 дітей.

Затвердили Порядок забезпечення твердим паливом (дровами) військовослужбовців (їх сімей), які беруть (брали) безпосередню участь у бойових діях, захищаючи Україну. Право на забезпечення дровами мають військовослужбовці, члени добровольчих формувань, які захищають Україну в районах бойових дій, визначених наказом Мінреінтеграції; військовослужбовці, які, захищаючи Україну, отримали травми, контузії, каліцтва; сім’ї, в яких військовослужбовці загинули на війні або померли внаслідок поранення, контузії тощо. Одне домогосподарство може отримати раз в рік 5 м куб. дров.

На сесії затвердили програму «Дистанційне обслуговування місцевих бюджетів» на 2022-2023 роки; внесли зміни до програми соціального захисту населення Шацької селищної ради на 2021-2025 роки; прийняли в комунальну власність громади гуманітарну допомогу з Польщі – шкільний автобус; продовжили строк дії контракту з Оленою Моніч, директоркою комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради Волинської області»; проголосували за звернення до президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо захисту громадян від енергетичного колапсу; розглянули низку питань зі сфери земельних відносин.

Депутатка Неля Сацюк запропонувала перенести святкування Дня Шацька з 21 вересня на інший день (можливо, на літо). Питання вивчатимуть.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь