Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

«Армія дронів»: в Україні стартував проєкт зі збору коштів на безпілотні літальні апарати для ЗСУ

Дата: 17.08.2022 14:47
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

 

Щоб посилити українську армію та зберегти життя тисяч військових, Генштаб ЗСУ, Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв'язку та UNITED24 розпочали проєкт «Армія дронів».

Це комплексна програма, що включатиме в себе системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. «Армія дронів» допоможе ЗСУ моніторити лінію фронту — а це близько 2 470 кілометрів та давати ефективну відсіч ворожим атакам. Перекажіть кошти на рахунок Міністерства оборони через UNITED24 або задронатьте свій дрон!

В межах проекту купують дрони для першої, другої та третьої ліній фронту, узгоджуючи закупівлі з військовими. Пріоритет — 200 безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі пташки можуть літати від 2 до 24 годин, до 160 км, на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне — їх важко помітити, а отже, важко збити. Ці дрони допоможуть постійно моніторити лінію фронту і виявляти позиції агресора.

Також купують простіші дрони. Їх потрібні тисячі. Вони не літають так довго і так далеко, але теж можуть виконувати важливі функції.

Кожен дрон рятує життя і наближає перемогу України!

Організатори будуть раді, якщо у вас знайдеться квадрокоптер з такими параметрами:

Батарея не менше 5000 мА•год, дальність польоту від 1 км, камера з кількістю мегапікселів не менше 20 Мп, часом зарядки не менше 30 хвилин, параметрами фото не менше 5280х3956, параметрами відео не менше 3840x2160, бажано з джойстіком та пультом управління.

Якщо він буде з тепловізором — це взагалі подарунок.

Ваш дрон може бути новий або ні, головне, щоб він був справним і придатним до використання

Як надіслати дрон?

Крок 1. Упакуй свій дрон так, щоб він не пошкодився в дорозі, бажано в оригінальне пакування , щоб нам було легше його ідентифікувати.

Крок 2. Надішли свій дрон зручною для тебе службою доставки на наш хаб у Польщі чи США. Суму доставки оплачує відправник.

Надіслати свій дрон можна «Новою поштою», вказавши, що апарат йде на потреби армії, або на склад партнерів проекту – «Help Ukraine» у Польщі або «Razom for Ukraine» в США. Оператори самостійно оформлять відправлення.

Довідково. За перший місяць дії проекту через платформу United24 на «Армію дронів» перерахували більш як 750 мільйонів гривень, що сягає майже половини від необхідної суми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь