Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Селищний голова заручився підтримкою міністра в питанні продовження реалізації проєкту каналізування

Дата: 19.07.2022 15:00
Кількість переглядів: 1037

18 липня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, у складі волинської делегації зустрівся в місті Київ з Русланом Стрільцем, міністром захисту довкілля та природних ресурсів України. Діалог з представником центрального органу виконавчої влади відбувся з ініціативи Ольги Черен, голови Ковельської РДА, за сприяння В’ячеслава Рубльова, народного депутата України, та з участю В’ячеслава Шворака, голови Ковельської районної ради.

Під час зустрічі посадовці обговорили питання продовження реалізації на території Шацької громади міжнародного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь».

Всі роботи  на сьогодні виконані на 98%, очисні споруди побудовані, мережі прокладені, обладнання встановлене, і сам проєкт перебуває на завершальному етапі. З причини вторгнення російських військ в Україну наприкінці лютого проєкт було призупинено.

Сьогодні є рішення центральних органів виконавчої влади про те, що реалізація проєктів, які, в основному, фінансуються за донорські кошти, має бути продовжена.

«У нас зараз проводиться коригування проєктно-кошторисної документації. Крім того, виникла потреба внести в проєкт  деякі технічні питання. З початком війни вартість виконання робіт зросла на 30-40%, тому основною проблемою на сьогодні є фінансування», – прокоментував Сергій Карпук.

Учасники зустрічі в Києві обговорили механізм реалізації проєкту в умовах воєнного часу, також волинська делегація заручилася підтримкою керівництва двох інших міністерств: захисту довкілля та природних ресурсів України; розвитку громад та територій України. До речі, сьогодні, 19 липня, депутати Шацької селищної ради зібралися на позачергову сесію, на якій схвалили звернення обранців громади до Президента України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України В’ячеслава Рубльова щодо підтримки фінансування проєкту з Державного бюджету.

Крім того, на зустрічі в Києві представники обох сторін обговорили питання діяльності підприємств лісового господарства на території громад Ковельського району, зокрема роботи Шацького національного природного парку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь