Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Шацькій громаді попрощалися з воїном із села Положеве, який віддав своє життя за Україну

Дата: 07.05.2022 19:49
Кількість переглядів: 1149

Фото без опису

7 травня мешканці Шацької громади попрощалися з мужнім воїном Демидом Челядином із села Положеве, який віддав своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів.

Демид, якому восени мало виповнитися 22 роки, був військовослужбовцем військової частини А1008. Загинув 2 травня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Протопопівка Ізюмського району Харківської області.

Загиблого захисника України 6 травня  зустрічав багатокілометровий живий коридор із мешканців населених пунктів Любомльської та Шацької громад. Люди віддавали останню шану Герою, стоячи на колінах.

7 травня на подвір’ї храму святого Дмитрія Солунського ПЦУ за упокій душі бійця молилися Владика Матфей Шевчук, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Православної Церкви України, та духовенство Шацької громади.

Під час громадської панахиди слова співчуття висловили рідним Сергій Карпук, Шацький селищний голова, та Василь Матвійчук, начальник Четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП.

«Жахлива війна забирає від нас найкращих – молодих, яким ще жити, створювати сім’ї, народжувати дітей. Демид Челядин загинув за нашу Україну, за свою родину, за кожного з нас. Ми повік будемо вдячні йому за свідому громадянську позицію, за стійкість у боротьбі з ворогом і звитяжний подвиг заради великої перемоги. Герої не вмирають! Слава Україні! – зазначив Сергій Карпук, звертаючись до присутніх.

Мужнього воїна в останню путь провели його рідні, близькі, знайомі, жителі громади, духовенство та військовослужбовці Збройних сил України. Поховали загиблого Героя із військовими почестями та салютом на кладовищі в селі Положеве.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь