Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацька селищна територіальна громада приєднується до ініціативи «Сади Перемоги»

Дата: 07.04.2022 09:27
Кількість переглядів: 1043

Фото без опису

Керівництво Шацької територіальної громади взяло участь у презентації всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги», спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Про старт ініціативи «Сади Перемоги» було оголошено минулого тижня під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної росією в Україні війни майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Реалізація цієї ініціативи не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду в області, а й забезпечить самозайнятість сотень тисяч людей і буде сприяти розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!

Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь