Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Інформація щодо компенсації витрат власнику житла за безоплатне тимчасове розміщення у себе внутрішньо переміщених осіб

Дата: 31.03.2022 12:00
Кількість переглядів: 1550

ХТО МАЄ ПРАВО НА КОМПЕНСАЦІЮ ?

Компенсація надається фізичним особам – громадянам  України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату ЖКП.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО, ЩОБ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ?

1. Внести відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до веб-ресурсу “Прихисток”.

2. Подати заяву до Центру надання адміністративних послуг селищної ради за місцем розташування жилого приміщення не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО.

В заяві зазначити:

прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;

додати копії документів, що посвідчують їх особи (паспорт громадянина України або свідоцтво про народження).

В день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості,  подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

3. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до Центру надання адміністративних послуг селищної ради за місцем розташування жилого приміщення заяву.  До заяви додаються документи:

  1. Копія паспорта власника
  2. Копія довідки ІПН
  3. Документ, що підтверджує право власності на житловий будинок.
  4. Довідка з банківськими реквізитами
  5. Довідки про відсутність заборгованості за електроенергію, водопостачання, водовідведення, вивезення ТПВ.
  6. Копії довідок ВПО осіб, що тимчасово розміщені в житловому будинку

ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЛАСНИКУ ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО?

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів, з дня її отримання.

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи виконавчого комітету проводять верифікацію наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, а саме:

  • факту такого розміщення та його безоплатності;
  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання;
  • документів, що встановлюють особу;
  • дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які

отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

За результатами перевірки визначається обсяг компенсації витрат власника житла.

ЯКА СУМА КОМПЕНСАЦІЇ?

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, та кількості осіб, які там проживали (людиноднів).

Кількість людиноднів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людинодень визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людиноднів на суму компенсації за кожен людинодень.

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД БУДЕ НАРАХОВУВАТИСЬ КОМПЕНСАЦІЯ ?

З дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь