Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Селищний голова взяв участь у національному форумі «Безпечні та спроможні громади майбутнього»

Дата: 22.02.2022 10:00
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

21 лютого Сергій Карпук, Шацький селищний голова, взяв участь у національному форумі «Безпечні та спроможні громади майбутнього» в м. Київ, який спільно проводили апарат РНБО України та Асоціація малих міст України під патронатом Президента України.

В роботі форуму взяли участь Олексій Данілов, секретар РНБО України, Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України, міністри, їхні заступники, керівники силових структур тощо.

На заході говорили про виконання рішення РНБО України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021.

Під час другої сесії доповідачі слухали виступи на тему «Сучасні інструменти та ефективні рішення для розвитку громад». Було підписано угоду про інформаційне співробітництво між Асоціацією малих міст України та Апаратом Ради національної безпеки і оборони України.

Останнє важливе питання, яке обговорювалося на національному форумі, стосувалося безпеки в громадах та розбудови територіальної оборони.

Для формування сил територіальної оборони Збройних сил України Державним бюджетом України і планом утримання та розвитку Збройних сил України на 2022 рік передбачено майже 3,1 млрд грн. Про це заявив перший заступник Секретаря РНБО України. До слова, Кабінет міністрів України на сьогодні ухвалив 15 постанов, які унормовують окремі положення Закону щодо створення та функціонування системи територіальної оборони, організації руху опору та підготовки громадян до національного спротиву.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь