Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Де в Шацькій громаді можна придбати новорічну ялинку

Дата: 20.12.2021 08:00
Кількість переглядів: 883

Фото без опису

 

Напередодні Нового року усі традиційно готуються до свят. Кожна родина мріє зібратися за новорічним столом біля ялинки. На жаль, незаконне придбання, а саме вирубка або купівля несертифікованого новорічного дерева може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим.

Виконавчий комітет Шацької селищної ради звертається до мешканців громади з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати закон.

У передноворічний період правоохоронці традиційно проводять заходи (рейди), метою яких є недопущення несанкціонованої вирубки хвойних дерев та їх реалізації.

Також акцентуємо увагу, що відповідно до частини 1 статті 65 КУпАП за незаконну порубку, пошкодження дерев та кущів, їх перевезення й зберігання передбачена адміністративна відповідальність (штраф від 510 до 1020 гривень).

А за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу – відповідальність за статтею 88-1КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного освіту чи без такої. За ті ж самі дії, але вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, порушник зобов’язаний буде сплатити штраф від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією відповідних об’єктів.

У разі виявлення порушень звертайтеся до представників правоохоронних органів на місцях.

Якщо ж хочете відчувати в оселі справжній аромат ялинки – відвідайте спеціально визначені місця їх продажу.

На території Шацької селищної територіальної громади новорічне дерево можна придбати у ДП «Шацьке УДЛГ», яке знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. Гагаріна, 19.

Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, які мають потребу транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документи про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь