Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Безоплатна правова допомога забезпечує справедливість і реалізацію права громадян на захист

Дата: 10.12.2021 12:00
Кількість переглядів: 771

Фото без опису

Третій рік поспіль в нашій державі проводиться Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається 10 грудня.

З 1 вересня 2016 року на території Шацької громади здійснює свою діяльність Шацьке бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В бюро кожен громадянин може отримати правову інформацію, консультацію і роз’ясненя з правових питань; допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. Соціально незахищені громадяни  одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва їх інтересів в суді. Крім того, здійснюються виїзні прийоми, у яких громадяни мають змогу отримати безоплатні правові консультації на території свого населеного пункту. Усі види правових послуг, які надаються, є безкоштовними для клієнтів.

Спільно з партнерами БПД постійно проводяться  правопросвітницькі заходи, що, в свою чергу, сприяє посиленню правової спроможності Шацької громади.

За 2021 рік до Шацького бюро правової допомоги звернулось понад 485 громадян, котрі змогли отримати юридичні консультації з правових питань та прийнято близько 20 звернень про надання БВПД. Найбільш актуальні питання, які турбують людей – це питання  сімейного, спадкового, цивільного, земельного та житлового законодавства.

«Допомога людям – головне завдання системи БПД. Незважаючи на будь-які труднощі, всі фахівці безоплатної правової допомоги постійно навчаються та удосконалюють свій фаховий рівень, аби надавати якісну правову допомогу. Відчуваю велику гордість, що я є частиною цілісного великого механізму, який стоїть на захисті правових інтересів громадян. Система безоплатної правової допомоги сьогодні є одним із ключових та реальних можливостей захистити права громадян»

У разі виникнення питань правового характеру ви завжди можете звернутись до Шацького бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. 50 років Перемоги, 1Б, тел. (03355) 2-08-47 або до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Генерала Шухевича, 78, тел. (03342) 38011, 38016.

Головний юрист -  Мирослава Карпук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь