A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шацька селищна територіальна громада
Офіційний сайт

Керівникам закладів освіти громади розповіли про систему управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР

Дата: 29.11.2021 11:35
Кількість переглядів: 719

26 листопада в Шацькій селищній раді відбулася нарада з питань організації та впровадження системи НАССР (від англ. Hazard Analysis and Critical Control Point – аналіз ризиків і визначення критичних контрольних точок) у закладах освіти громади.

Мета заходу – ознайомлення керівників навчальних закладів та відповідальних за харчування осіб з основними вимогами впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР. В обговоренні взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, які розповіли присутнім про основні завдання системи.

Керівників ознайомили з нормативними документами щодо впровадження системи та розповіли про необхідність контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Запровадження системи НАССР – робота не одного дня, а досить тривалий процес. Тому освітянам наголосили на відповідальності та необхідності докласти максимум зусиль, аби належним чином усе зробити.

Нагадаємо, впровадження системи НАССР – частина кампанії у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Дотримання її принципів є запорукою того, що діти споживатимуть безпечну їжу.

Зокрема стане можливим:

  • контроль сировини, що постачається в навчальний заклад для приготування їжі дітям;
  • можливість документального контролю, які проби проходила сировина перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
  • контроль за умовами її приготування, а саме дотриманням вимог санітарії та гігієни;
  • своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
  • особиста гігієна персоналу;
  • правильне прибирання відходів і сміття;
  • відсутність комах;
  • повернення постачальниками або утилізація продуктів, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям;
  • жорсткий контроль за зберіганням продуктів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь