Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацький селищний голова взяв участь у відкритті Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Дата: 16.11.2021 14:11
Кількість переглядів: 624

Фото без опису

16 листопада 2021 року у Луцьку відбулося відкриття Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») у Волинській області.

Десять громад області - Рожищенська, Любешівська, Володимир-Волинська, Боратинська, Горохівська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька та Зимнівська громади - стали партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Завдяки підтримці Проєкту понад 200 тисяч мешканців області зможуть відчути переваги реформи децентралізації.

В заході взяв участь Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Під час заходу перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Мовенко, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам та голови десяти громад-партнерів Проєкту в області підписали Угоди про наміри.

Сергій Мовенко, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації:

«Процес становлення нових громад в умовах децентралізації непростий і відповідальний. На цій початковій стадії громадам важливо не втратити довіру та виправдати очікування людей стосовно того, що децентралізація покликана розбудувати  території та забезпечити їх динамічний розвиток.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», у якому десять громад Волині отримали можливість взяти участь, якраз і має на меті допомогти їм забезпечити ефективну діяльність шляхом дієвої співпраці органів влади різних рівнів. Сподіваюся, що підписана сьогодні Угода між Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», Волинською облдержадміністрацією та волинськими громадами сприятиме створенню комфортних умов життя для людей, а громадам допоможе стати більш потужними та спроможними».

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях. Саме тому, для кожної громади-партнера буде розроблено індивідуальний план підтримки, який базуватиметься на результатах аналізу спроможності та ІТ-аудиту та стане дорожньою картою для реалізації партнерства Проєкту та громад.

Фото без опису

Підтримка Проєкту для кожної громади включатиме консультативну та методологічну допомогу, в тому числі навчання, обмін досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень. Також органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних проєктів громад. А організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток громад регіону. 

Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Проєкт «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), фінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), має на меті продовжувати підтримувати Уряд України у втіленні реформи децентралізації через реалізацію трьох цілей: підтримка у формуванні законодавчої основи для реформи, сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню, та створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

Підтримка громад, спрямована на покращення якості публічних послуг буде основою нашої співпраці. Хоча вона буде реалізована у різних формах, сьогодні, починаючи наше партнерство, я хочу звернути увагу на фінансовий інструмент, яким зможуть скористатися наші партнери з Волинської області, шляхом подання заявок на закупівлі».

Сергій Карпук, Шацький селищний голова:

«З процесом децентралізації громади отримали багато і повноважень, і зобов'язань. Тому дуже важливо сьогодні знайти підтримку і надійних партнерів з боку Америки та Волинської обласної держадміністрації. Я впевнений, що проєкт буде результативним, і наші громади скоро в цьому переконаються».

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Джерело: Децентралізація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь