Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Знижується температура повітря – росте ризик виникнення пожеж. Будьте обережні!

Дата: 16.11.2021 09:24
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

 

Через зниження температури значно зростає кількість пожеж, що виникають через несправності пічного опалення та використання пожежо-небезпечних електричних приладів громадянами.

Більшість пожеж, а відтак і трагічних випадків, виникає через необережність громадян при курінні в нетверезому стані! Як правило – це чоловіки, часто старшого віку та одинокі. А також пожежі спалахують в оселях самотніх бабусь та дідусів, які  в силу вікових особливостей самі не можуть  слідкувати за справністю пічного опалення та електромереж.

6 листопада о 00:55 до  пожежно-рятувальних підрозділів надійшло повідомлення про пожежу лазні в с. Кричевичі Колодяжненської ТГ Ковельського району. Внаслідок загорання знищено повністю двоповерхову дерев’яну будівлю лазні та сусідню господарську споруду. Ліквідовано пожежу о 03:52, на місці виявлено тіло загиблого чоловіка 1973 року народження. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної експлуатації печей.

11 листопада о 20:12 надійшла інформація про пожежу житлового будинку в с. Тагачин Турійської ТГ Ковельського району. Внаслідок загорання знищено речі домашнього вжитку, меблі, пошкоджено житлову кімнату. Ліквідовано загорання о 20:40. На місці пожежі виявлено тіло загиблого чоловіка, власника будинку. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння власника.

Волиняни! Зважаючи на невтішну статистику пожеж та загибель людей, щоб вберегти свою оселю від вогню та запобігти непоправному, слід дотримуватись простих правил пожежної безпеки:

 • утримуйте печі та опалення в справному стані, не допускайте їх надмірного перегріву;

• печі та димарі  потрібно оштукатурити та побілити, очистити від сажі;

• поблизу нагрівальних елементів печей та приладів опалення не розміщувати горючі предмети, особливо на горищі;

• не використовувати саморобні пожежо-небезпечні електронагрівальні прилади та не залишати їх увімкненими без нагляду чи доручати це малолітнім дітям;

• не дозволяти розпалювання печей легкозаймистими речовинами;

• будьте завжди пильними та обережними при поводженні з вогнем, та матеріалами чи речовинами що можуть спровокувати займання!

Пам’ятайте, що ваша безпека залежить від  вас!

Ковельське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь