Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Міністр внутрішніх справ України зустрівся з мешканцями Шацька

Дата: 11.11.2021 17:13
Кількість переглядів: 1183

Фото без опису

Під час робочого візиту на Волинь Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Білоруссю та зустрівся з мешканцями Шацька.

Причиною приїзду високопосадовця стала ситуація на білорусько-польському кордоні, зокрема питання недопущення руху незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі на територію України.

«За даними української розвідки, на сьогодні в Білорусі зосереджені понад 5 тисяч мігрантів з Іраку, Ірану. Щоб запобігти їхньому можливому прориву і дестабілізації ситуації в Україні, ми зосереджуємо на Волині додаткові сили МВС, залучаючи до посиленої охорони кордону близько 8,5 тисяч військовослужбовців, поліцейських та необхідну техніку», - зазначив під час виступу перед шачанами Міністр внутрішніх справ.

За його словами, саме Шацька громада може стати однією з точок прориву мігрантів, адже територія максимально наближена до Польщі. І хоча поки що прямої загрози немає, а ситуація на кордоні повністю контрольована, готуватися до можливої ескалації потрібно вже зараз.

В планах – налагодити тісну взаємодію між владою, громадою, представниками територіальної оборони, громадських формувань, силовиками, відпрацювати сценарії спільних дій та провести масштабні польові навчання.

Фото без опису

Денис Монастирський заручився підтримкою керівництва громади в особі селищного голови Сергія Карпука в питанні забезпечення військовослужбовців, які прибули сюди для охорони кордону, теплими помешканнями в холодну пору року (зараз вони живуть у наметах).

Міністр дав відповіді на запитання жителів Шацька, запевнив, що державний кордон – під пильною охороною і наголосив, що прояснення ситуації з нелегальними мігрантами можливе вже через 1-2 місяці.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь