Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацький селищний голова обговорив з заступником міністра перспективу будівництва переходу «Адамчуки-Збереже»

Дата: 10.11.2021 16:40
Кількість переглядів: 1103

Фото без опису

Григорій Недопад, голова Волинської обласної ради, Ігор Чуліпа, заступник голови Волинської ОДА, Вячеслав Рубльов, народний депутат України, а також Сергій Карпук, Шацький селищний голова, зустрілися з Мустафою Найємом, заступником Міністра інфраструктури України, під час його робочого візиту на Волинь.

В ході зустрічі, яка відбулася 9 листопада, обговорили перспективи розбудови прикордонної інфраструктури області, зокрема і актуальне для Волині питання облаштування постійного пішохідного переходу «Адамчуки-Збереже». Під час проведення Днів добросусідства на території Шацької громади відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже» для пішохідного та велосипедного перетину кордону. За словами Григорія Недопада, за кілька днів цей перехід перетинають більше 50 тис. туристів.

«На Волині уже відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Щацька. Під час епідемії, коли були закриті кордони, в Україні збільшився запит на внутрішній туризм. Відкриття пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» на літній період дозволить залучити більше туристів». - зазначив Григорій Недопад.

Шацький селищний голова роздав присутнім інформаційні листки – «МАП «Адамчуки-Збереже» – шлях до єднання з Європою», і зазначив, що навколо цього пішохідного переходу як зі сторони України, так і Польщі сформована необхідна інфраструктура для комфорту туристів: високоякісна асфальтована дорога з велодоріжкою, широкосмуговий інтернет, вуличне освітлення, централізоване водопостачання. Крім того, розроблено проєктно-кошторисну документацію, виготовлено техніко-економічне обґрунтування будівництва міжнародного переходу, генеральний план села Адамчуки.

Українська сторона ініціюватиме зустріч з поляками з питань реалізації міжурядових домовленостей та початку будівництва переходу, діяльність якого позитивно вплине на розвиток громад з обох сторін кордону та імідж Волині загалом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь