Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

100 добрих справ: новий дитячий садок у селі Самійличі

Дата: 04.11.2021 16:39
Кількість переглядів: 1114

#9. У селі Самійличі незабаром відчинить двері для маленьких вихованців сучасний заклад дошкільної освіти.

Дитсадок у населеному пункті функціонував до 2000 року. Спершу він був колгоспний, потім перейшов на баланс відділу освіти, а понад 20 літ тому його закрили у зв’язку з фінансовою кризою і відсутністю коштів на утримання. Деякі батьки колишньої Самійличівської сільської ради возили дітей у дитсадки Шацька і навіть сусідньої громади.

«На виїзних прийомах, які проводив Сергій Карпук, Шацький селищний голова, місцеві жителі просили його сприяння у питанні відкриття в селі закладу дошкільної освіти. Дуже приємно, що люди були почуті! Заручившись підтримкою очільника громади, отримавши на придбання матеріалів необхідне фінансування з селищного бюджету (200 тис. грн.), ми розпочали будівельні роботи», – розповідає Олександр Кусько, староста Самійличівського округу.

Будівельний процес очолили батьки вихованців дитсадка – на сьогодні він повністю завершений. Нині приміщення дитячого закладу – це справжня окраса села: охайне, заквітчане, яскраве, з красивим ігровим майданчиком, лавками, доріжкою з бруківки, кольоровою огорожею. Всередині – не менш привабливе і комфортне: зі світлими кімнатами, зручними санвузлами, кухнею, пральнею тощо.

Реалізація цієї ініціативи стала можливою за підтримки Представництва МОМ (міжнародної організації з міграції) в Україні в рамках проєкту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP)» за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID), яке виділило понад 200 тис. грн.

За ці кошти заплановано придбати внутрішнє устаткування: побутову техніку, меблі, навчальні матеріали, постільну білизну та інше. Як тільки усе це займе свої місця в оновленому приміщенні, відбудеться відкриття закладу.

На сьогодні написані 22 заяви від батьків із сіл Самійличі, Хомичі, Пехи на влаштування дітей у садок. У закладі функціонуватиме одна група, завідувачкою є Олена Кущик.

Читайте також100 добрих справ: їдальня Шацької гімназії-філії стала територією комфорту

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь