Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

На черговій сесії Шацької селищної ради

Дата: 28.10.2021 14:35
Кількість переглядів: 1874

Фото без опису

26 жовтня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, відбулася чергова 16 сесія Шацької селищної ради.

Депутати заслухали інформацію керівників лісогосподарських підприємств про стан галузі та забезпечення населення Шацької селищної ради лісопродукцією на опалювальний сезон 2021-2022 роки.

За словами Андрія Самолюка, директора ДП «Шацьке УДЛГ», підприємство виконує заплановані обсяги основних лісогосподарських заходів, збільшує об’єми виготовлення товарної продукції, також утримує позитивну динаміку щодо виконання зобов’язань перед бюджетами всіх рівнів.

Пріоритетним є питання забезпечення населення та організацій дровами паливними та лісоматеріалами. Ціна для населення на сьогодні складає: сосна, вільха, осика – 420 грн. за 1 м куб.; береза, дуб, граб – 455 грн. за 1 м куб.; для бюджетних установ та організацій: сосна, вільха, осика –  800 грн. за 1 м куб.; береза, дуб, граб – 830 грн. за 1 м куб. За 9 місяців 2021 року підприємство сплатило 8 млн. 820 тис. грн. податків.

Наостанок Андрій Олексійович повідомив, що відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України №597 від 04.10.2021 року діяльність ДП «Шацьке УДЛГ»  припинена шляхом приєднання до «Любомльського ЛГ».

Обранці громади прийняли звернення до Волинської обласної ради, в якому описали проблему забруднення навколишньої території внаслідок роботи котельні Волинського обласного санаторію «Лісова пісня»; проголосували за утворення старостинських округів.

Депутати обговорили, а потім затвердили план оптимізації  мережі закладів освіти. Процес оптимізації заплановано розпочати з 1 лютого 2022 року із зустрічей з колективами закладів, батьками; підготовки рішень сесій; формування проєкту планової мережі класів та учнів шкіл на початок 2022- 2023 навчального року. Також проголосували за  пониження ступеня ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Прип’ять та призупинення діяльності філії І ступеня с. Голядин ОЗ ЗСО І-ІІІ ступенів «Світязький ліцей»  – з 1 липня 2022 року.

Обранці затвердили  Меморандум про співпрацю і партнерство в межах реалізації Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»); утворили тимчасову контрольну комісію селищної ради з питань підтримки та розвитку комунального підприємства «Добробут» Шацької селищної ради; переуклали контракти з директорами шкіл cіл Пульмо, Острів’я, Пулемець та прийняли низку рішень щодо питань земельних відносин.

Також депутати внесли зміни до рішення №2/15 від 15.12.2020 р. «Про утворення виконавчого комітету Шацької селищної ради восьмого скликання, визначення його чисельності та затвердження персонального складу», виключивши зі складу виконкому Андрія Стельмащука, головного інженера КП «Будинкоуправління», та включивши Ярослава Сацюка, начальника КП «Добробут» Шацької селищної ради, і Павла Микитюка, начальника сектору поліцейської діяльності №2 (смт Шацьк) Ковельського РУ поліції ГУ національної поліції у Волинській області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь